sitemap | zoek
english | français | español
deutsch | русский
 
 
   

home > seksuele informatie > anticonceptie > Donna ovulatietest

(webvertorial)

DONNA Ovulatietest

om makkelijk en snel je vruchtbaarheidsperiode te bepalen

DONNA is een ovulatietester in de vorm van een kleine zakmicroscoop die door het nemen van wat speeksel uit de mond of wat vaginaal slijm de vruchtbare dagen kan bepalen, waarmee deze test zowel voor gewenste zwangerschap als juist voor het voorkomen daarvan geschikt is en een betrouwbare aanvullende test kan zijn op andere natuurlijke anticonceptiemiddelen en -methodes.

Wanneer vruchtbaarDonna ovulatietest; bepalen van de eisprong
De normale menstruatiecyclus van de vrouw bedraagt gemiddeld 28 dagen. Over het algemeen begint men voor deze cyclus te tellen vanaf de eerste dag van de menstruatie. De eisprong doet zich voor rond de 14e dag.
De vruchtbare periode duurt slechts 5 à 6 dagen, nl. van 3 à 4 dagen vóór de eisprong tot 1 à 2 dagen erna.
Het exact bepalen van je eigen cyclus is geen eenvoudige zaak, aangezien verschillende factoren de duur van de cyclus en daarmee het moment van de eisprong kunnen beïnvloeden. De meest gangbare methode om de cyclusduur te bepalen is temperaturen, een temperatuur die laag is tot aan de eisprong en daarna 0,5 graden stijgt. Het bepalen van de eisprong gebeurt hiermee altijd achteraf. Oestrogeenspiegel tijdens de cyclus
DONNA ovulatietester kan echter de eisprong op betrekkelijk eenvoudige wijze zelfs tot op de dag nauwkeurig bepalen, ongeacht de cyclusduur, een diagnose die geen enkele andere zelftest kan evenaren.

Paul Gerbrands

Oestrogeenspiegel tijdens de cyclus

Hoe werkt de DONNA ovulatietest?
Tijdens de vruchtbare periode, die begint 3 à 4 dagen vóór de eisprong tot 1 à 2 dagen erna, ontstaat er een verhoging van de concentratie van het oestrogeen hormoon.
Dit heeft ook een verandering tot gevolg in de structuur van het speeksel en vaginaal vocht (verzilting).
De DONNA tester is ontwikkeld om met een beetje speeksel of vaginaal vocht die verandering zichtbaar te maken onder een microscoop. Buiten de vruchtbaarheidsperiode is het speeksel/vocht zichtbaar als puntjes, terwijl tijdens de vruchtbare dagen het speeksel een zogenaamde "varen- structuur" zichtbaar wordt die steeds dichter wordt naarmate het moment van de eisprong nadert. Donna ovulatietest


Hoe betrouwbaar is de DONNA ovulatietest?
Tijdens een groot klinisch onderzoek, uitgevoerd in de Sapienza kliniek voor Obstetrie en Gynaecologie in Rome, werd met behulp van de DONNA tester bij 328 vrouwen, met tezamen meer dan 2000 metingen, een correlatie van 98 % vastgesteld tussen het varenbeeld en de vruchtbaarheid.
Naast het gebruik van DONNA als hulpmiddel voor gezinsplanning kan de tester ook gebruikt worden als natuurlijke anticonceptiemethode door in dezelfde periode dat de varenstructuur verschijnt geen gemeenschap te hebben, of alleen gemeenschap te hebben met andere voorbehoedsmiddelen. Aangezien de tester de op handen zijnde ovulatie 3 à 4 dagen daarvoor al detecteert en zichtbaar blijft tot 1 á 2 dagen ná de eisprong, en het sperma maximaal 72 á 96 uur leeft, is kans op bevruchting erg klein. Gebruik DONNA niet als ad-hoc methode om op het laatste moment te bepalen of men veilig is, maar neem altijd minimaal 5 opeenvolgende dagen om een eerste mogelijke verandering (cristallisaties) goed te kunnen waarnemen. Neem dan liefst altijd een vaginaal monster.
Gebruik Donna ook samen met andere natuurlijke methodes of middelen om de betrouwbaarheid te optimaliseren.
Let op: de betrouwbaarheid van de DONNA tester kan beïnvloed worden door:

Wij adviezen om de tester de eerste maand als proef te gebruiken om bekend te geraken met de testmethode en afleesbaarheid. De tester kan alleen worden gebruikt voor het bepalen van de fertiliteit en de fabrikant wijst elke verantwoording af in geval van verkeerd gebruik en/of verkeerde interpretatie van de resultaten.

GebruikersinformatieDonna ovulatietest; gebruikersinformatie

Bestellen
Donna is in principe via elke apotheek in Nederland te bestellen, maar ook rechtstreeks bij de importeur Medi-Marketing International te Soest, Tel 035-6030381 of per e-mail info@medi-marketing.nl.
Zie voor meer informatie ook op www.mamacorp.nl of www.medi-marketing.nl

DONNA is geregisteerd in de G-standaard, een databank voor apotheekhoudenden, huisartsen en zorgverzekeraars, onder nummer 14655845. DONNA is door TNO gecertificeerd als "In Vitro Diagnostic Medical Device", met registratienummer CE0336, vermeld op alle verpakkingen.

 

home | seksuele informatie | seks & samenleving | opinie | direct hulp | de nieuwe sekstant | over de nvsh | zoek

sitemap | contact | steun de nvsh | adverteren | vacatures