sitemap | zoek
english | français | español
deutsch | русский
 
 

   

home > over de nvsh > afdelingen

Afdelingen

De NVSH is een landelijke vereniging. Onze belangrijkste activiteiten zijn de website, zowel in het Nederlands als Engels, Frans, Duits, Spaans en Russisch, de de infolijn (telefonische hulplijn) en het beantwoorden van vragen via onze e-mail service stel je vraag. Ook geven wij boeken uit zie hier.

Er bestaat vanuit het verleden een structuur, waarin de plaatselijke afdelingen geacht werden samen met het landelijke orgaan het NVSH beleid uit te voeren. Toen het ledental sterk begon te dalen, werden steeds meer afdelingen zelfstandige rechtspersonen, die zich onafhankelijk van de landelijke NVSH opstelden. Hierbij speelden financiële en ideologische verschillen een rol. Op dit moment zijn de onderstaande afdelingen actief. Wil je aan een activiteit meedoen, neem dan altijd eerst contact op met de betreffende afdeling.

Den Haag

Groot Hertoginnelaan 203
2517 ES Den Haag
www.nvsh.org
E-mail adres: info@nvsh.org, hier is alle informatie te verkrijgen over onze activiteiten.
Alle activiteiten vinden plaats in ons verenigingsgebouw, waar wij niet telefonisch bereikbaar zijn. Telefoonnummers voor het aanmelden voor een activiteit zijn vermeld op onze website:
www.nvsh.org

Agenda activiteiten
Op onze website staat ook de agenda, waarin alle activiteiten zijn opgenomen. De agenda wordt wekelijks bijgewerkt.

Haarlem

Voor informatie: bestuur@nvsh-haarlem.nl

Zuid-Limburg

Zuid-Limburg
Secretariaat: Jan van Bylandtstraat 9
BE 3670 Meeuwen-Gruitrode
Tel. 0032-4784-49 826
www.nvsh-zuidlimburg.nl
Activiteiten telefoon: 06-22.22.90.91. (20.00-23.00 uur).

Activiteiten seizoen 2018-2019

Naaktzwemmen
Plaats: Zwembad ‘Mosaqua’ te Gulpen
Wanneer: Om de 2 weken op zondag van de Even week. Doch niet op feestdagen. Dus de zondag van week 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 02, 04, 06, 08, 10, 12 en 14. 
Entree: kennismaking € 3,50 per volwassene, daarna €  7,00 (Leden € 3,50). Kinderen betalen altijd slechts € 1,75. Het naaktzwemmen is voor iedereen maar in het bijzonder voor gezinnen met kinderen. Zie ook www.mosaqua.nl
Tijd: 19:00 tot 20:30 uur. Kassa open van 18.45 tot 19.30 uur.
Entree: kennismaking € 3,50 per volwassene, daarna €  7,00 (Leden € 3,50). Kinderen betalen altijd slechts € 1,75.
Het naaktzwemmen is voor iedereen maar in het bijzonder voor gezinnen met kinderen. Zie ook www.mosaqua.nl

Clublokaal
Het clublokaal van de afdeling Zuid Limburg bevindt zich in Schin op Geul. Als u zich aanmeldt om een activiteit te bezoeken, dan wordt het adres aan u doorgegeven.

Erotische Tasty avond met mogelijkheid tot massage
Voor paren m/v en alleengaanden.
Plaats: Clublokaal NVSH afd. Zuid Limburg.
Wanneer: September t/m april: laatste zaterdag van de maand. Mei: laatste vrijdag van de maand.
Tijd: 21.00 tot ± 01:30u. (deur open tot 21.45 uur)
Wij zijn naakt of pikant gekleed. U kiest wat u het prettigst vindt. Stellen, single vrouwen en mannen kunnen in ongedwongen en gastvrije sfeer elkaar ontmoeten, kijken en/of bekeken worden. Het naakt zijn beleef je als een gezamenlijke kwetsbaarheid en dat leidt naar een groter zelfvertrouwen.
Heeft u zin om te masseren/gemasseerd te worden? Dan kan dat. De matrassen en de massage-olie liggen voor u klaar. U mag met uw eigen partner, dan wel op verzoek een andere partner masseren. Wij hebben respect voor elkaar. Daarom geeft hij/zij die gemasseerd wordt zelf aan wat en hoever men gemasseerd wil worden.
Entree: paren m/v  € 24,00. Alleengaande heren € 30,00. Alleengaande dames € 6,00.
Leden NVSH € 6,00 korting.
Inbegrepen: gratis hapje en (natuurlijk) massage-olie. Zelf handdoek meenemen.
Voorafgaand reserveren gewenst. Reservering alleengaande heren NVSH-lid verplicht.
Alleengaande heren geen lid NVSH hebben helaas geen toegang.
Info en aanmelding via onze activiteiten telefoon.

Mini cursus Inleiding Sensueel/Erotische massage
Voor paren m/v.
Plaats: Clublokaal NVSH afd. Zuid Limburg
Wanneer: Zaterdag 16 maart en 17 november 2018 en zaterdag 16 en 23 maart 2019
Tijd: 20.30 tot ± 00.30 uur.
Op deze avonden leren wij u de beginselen van de sensueel/erotische massage. Doormiddel van eenvoudige streel- en druktechnieken geven wij u enige ‘handreikingen’ om heerlijk te kunnen ontspannen. Deze mini cursus wordt begeleidt door een erkende fysiotherapeut.
Kosten: € 59,00 per koppel (leden € 49,00) voor beide avonden samen.
Info en aanmelding via onze activiteiten telefoon.

Ontmoeting op Zondagmiddag
Plaats: clublokaal NVSH afd. Zuid Limburg
Tijd: 15:00 tot 18:00 uur.
Wanneer: zondagmiddag 11 november2018 en 17 maart 2019.
Tijdens de ontmoetingsmiddag bent u van harte welkom. Wij zorgen voor koffie en thee, bier, wijn en frisdrank. Het is een goede manier om met andere personen (zowel stamgasten als nieuwe bezoekers) een praatje te maken en een drankje te drinken en tevens daarbij inlichtingen te krijgen en/of vragen te stellen over de diverse andere activiteiten van de afdeling. De dienstdoende vrijwilligers zijn goed aanspreekbaar en geven graag de informatie die u wilt hebben. De sfeer is gemoedelijk/huiskamerachtig.
Velen van ons vinden het fijn om samen met anderen naakt te zijn zonder dat men daarvoor naar het naaktzwem-uur in het zwembad wil bezoeken. Sommige vrouwen dragen graag uitdagende lingerie en willen dat aan anderen laten zien. Anderen zijn graag tussen naakte mensen, maar wensen zelf (nog) niet uit de kleren te gaan …… Wij kunnen daarover praten en ervaringen uitwisselen. En… tijdens de inloopmiddag MAG je je laten zien! Naakt of in Lingerie. Het maakt niet uit, het MAG! Ideaal voor koppels waarvan één van twee nog even niet uit de kleren wil en de andere juist wel!
Speciaal voor vrouwen die inloopmiddag willen bezoeken maar nog ‘drempelvrees’ hebben: Neem je beste vriendin mee! Kijk eens rond in ons clubhuis. Laat je door andere vrouwen vertellen over onze activiteiten. Wat voor jou zo spannend is dat je er haast niet over kunt praten, is voor hen heel gewoon. Ervaar hoe een geladen thema opwindend en tegelijk ontladend en doodnormaal kan zijn. Kom je liever niet alleen? Laat je beste vriendin deze site lezen en kom dan samen naar ons toe en eh… uit de kleren hoeft niet (mag wel).
Kortom: De ontmoetingsmiddag is gewoon gezellig. Loop gerust eens even binnen.
Entree: € 5,00 per persoon. Koffie en thee gratis.
Aanmelden is niet nodig. U hoeft niet lid of donateur te zijn. Toegang vanaf 18 jaar

Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering van de afdeling Zuid Limburg wordt gehouden op vrijdag 09 februari 2019 in het clublokaal te Schin op Geul. Aanvang 20:00uur.

Juni t/m September
In de maanden juni t/m september zijn er geen activiteiten i.v.m. vakanties.

Nadere informatie
Actuele informatie en een toelichting op de activiteiten van de afdeling Zuid Limburg kunt u lezen op www.nvsh-zuidlimburg.nl

JON

Al 39 jaar bestaat, haar voorgangers meegerekend, de groep JON. JON is een zelfhulpgroep voor mensen met pedofiele gevoelens, die deze gevoelens niet willen omzetten in seksuele daden met kinderen. Let wel: zelfhulp, geen therapie. Er is geen therapeut met cliënten, er is alleen een gespreksleider – sinds dertig jaar dezelfde – die het zelfhulpgesprek mogelijk maakt waarin de leden elkaar waar nodig helpen, vooral door goed naar elkaar te luisteren.

De basis van JON is (1) zelfacceptatie, (2) acceptatie van seksualiteit als een sterke, dus te beheersen kracht in de mens en (3) acceptatie van het leven in de huidige samenleving als een rechtsstaat, inclusief haar democratisch gekozen wetten. Men strijdt dan niet tegen de samenleving, maar men neemt deel aan en communiceert met de samenleving.

In dit opzicht verschilt JON van de voormalige Vereniging Martijn. JON wil de samenleving niet ‘bekeren’ tot andere inzichten en zoekt daartoe ook geen publiciteit. JON werkt in de beslotenheid van huiskamergesprekken. Hiertoe wordt men pas toegelaten na een kennismaking in persoon, waarbij de echte naam en het echte adres verifieerbaar moet worden onthuld en men doorgaans ook thuis wordt bezocht.

Omdat de groep veel nieuwe aanmeldingen kreeg en te groot werd voor een huiskamer, is er sinds februari 2016 een JON (=JORis Oost-Nederland en een JORis West, elk met coördinatoren – deels professionele hulpverlener en deels vrijwilliger – en een centrale coördinator. Deze mensen vormen wat we noemen ‘het luisterteam’, want het komt vooral neer op het goed luisteren naar de ander, ruimte hebben voor de ander. Waar dit gevraagd wordt, gaat het team tussen de maandelijkse groepsgesprekken ook op pad naar de leden, of benut de telefoon of Skype voor meer gesprekken. Zo worden mensen bereikt in geheel Nederland. De groep betaalt zichzelf en kan zo de reiskosten desgevraagd onderling delen.

Een zelfhulpgroep kan als ‘nulde-lijns-voorziening’ niet alles. Er kan buiten de gespreksdagen best iets misgaan, wat ook wel gebeurd is. De groep kan iets doen voor mensen die in vrijheid mogen en kunnen leven en die ruimte hebben om naar de medemens te luisteren: de ‘doordeweekse pedofiel’ die in de samenleving leeft en die de kans op schade aan kinderen wil vermijden. Zo leven verreweg de meeste mensen met pedofiele gevoelens. ‘Behandeling’ is niet altijd nodig. Een beetje hulp in de vorm van open gesprekken is doorgaans voldoende. Niet voor iedereen, helaas. Werken aan dieper liggende problematiek is met zelfhulp vaak niet mogelijk. Daartoe zijn er professionele therapeuten paraat in Oost en in West.

U kunt de groepen vinden op www.jorisoost.nl en bereiken op joncoo@zonnet.nl. Onder de knop “Meer info” vindt u informatie over JON, de jaarverslagen, statuten en protocol, voorts over ethiek, hulpverlening, onderzoek en nog meer.

Dr Frans gieles, sinds 30 jaar coordinator
home | seksuele informatie | seks & samenleving | opinie | direct hulp | de nieuwe sekstant | over de nvsh | zoek

sitemap | contact | steun de nvsh | vacatures |