sitemap | zoek
english | français | español
deutsch | русский
 

 

home > opinie > over seksuele voorlichting > boekbespekingen > neuken doe je zo

Boekbesprekingen

 

Neuken doe je zo Neuken doe je zo

Zo braaf als Lang Leve De Liefde is, zo stout is Neuken Doe Je Zo. Het provocerende televisieprogramma van BNN dat in 6 afleveringen in de maanden maart en april vertoond werd, en dat op video en dvd te koop is, riep bij velen walging, afkeer, verontwaardiging en boosheid op. Er werden zelfs Kamervragen over gesteld. Weliswaar door christelijk klein rechts, maar dat vertolkte ongetwijfeld de gevoelens van velen. Want een opleiding tot call-girl aanprijzen als een mogelijkheid voor schoolverlaters, dat kan toch niet?

In aflevering 5 laat presentatrice Bridget Maasland zich opleiden tot call-girl. Dat vak is haar op het lijf geschreven -ze is mooi en blond en lief, zoals God de vrouw bedoeld heeft te zijn- en ze slaagt dan ook in een half uur met vlag en wimpel. Waar het Kamer-lid nu zo boos over werd, was dat het vak van hoer ‘eenzijdig positief’ werd uitgebeeld. Bridget had ook de negatieve kanten moeten noemen, zei hij, en dat schreven ook de boze mutsen van beider kunne in de krant.
Maar waarom zou dat moeten? Bridget is juist zo leuk omdat ze gewoon accepteert wat mensen haar vertellen. Of iemand nu voor de camera zich de clitoris laat piercen, aan paaldansen doet, zegt dat ze nog nooit gevingerd heeft, of als mannelijke hoer beweert in vijf jaar meer dan duizend lullen in alle maten te hebben gepijpt, Bridget slikt het en blijft vragen om meer. Dat maakt haar tot iemand bij wie je je prettig voelt. Dat vinden ook de jongeren, die als vast onderdeel van elke aflevering een kringgesprek voeren. Daar wordt heel wat afgegiecheld. Leuk.
Iets minder leuk -ook al doet ze het met overgave- vindt Bridget het om verplichte nummertjes te doen, zoals met grote foto’s waarschuwen tegen gore dingen als aids, herpes, wratten en chlamydia. Daar houdt ze niet echt van.
Ze noemt ook allerlei percentages die uit ‘onderzoek’ blijken. Bijvoorbeeld dat jongens die van patat houden vlugger klaarkomen dan jongens met rood haar. Of was het andersom? En condooms vindt ze toch ook wel griezelige dingen.
Echt ontzettend geinig is het cabaret van de twee Bloeiende Maagden (Minou Bosua en Ingrid Wender), die in elke uitzending schaamteloos een lekker smerig aspect van de seks uitbeelden, van het neuken van een hond en het kapotrammen van een vrouwelijke sekspop tot omgekeerde telefoonseks, allemaal woedevoer voor feministisch Nederland.
Vast hoofdonderdeel is ook Bo, de voorlichtster, ook een lekker jong wijf. Ze heeft iets van herpes op haar bovenlip, een beetje harde stem en ze lijkt minder lief dan Bridget, of het moet komen door de twee sekspoppen waar ze (zelf wel aangekleed uiteraard) mee op bed zit.
Met die poppen demonstreert ze vingeren, aftrekken, beffen, pijpen, anale seks, het gebruik van dildo’s en vibrators:
‘Stop je lul pas in haar kut als ze voldoende nat is, en als je anaal wilt neuken, denk dan niet dat je je lul meteen tot aan de zak in haar reet kan steken zoals je op veel pornofilms ziet, maar doe het zachtjes en gebruik altijd een condoom, en veel glijmiddel. En dit is een vibrator met een draaiende kop, hier zitten knobbeltjes op om de binnenkant van je kut te stimuleren, en als je hem pijpt kun je het sperma doorslikken, maar als je niet wilt, doe het dan niet’.
We zijn een heel eind gekomen sinds dokter Van Swol en dokter Musaph meer dan dertig jaar geleden als eersten voor de televisie seksuele voorlichting gaven. Toch is er ook wel veel hetzelfde gebleven in de voorlichting.
- Het waarschuwen wordt nog steeds als kern van de voorlichting gezien.
-Het taboe op het gewone naakte menselijke lichaam is nog sterk. Men is kennelijk beducht om van echte mensen de uitwendige geslachtsorganen in een lustfunctie op televisie te tonen, en daarom wordt de seks met behulp van plastic poppen gedemonstreerd. Dat geeft het geheel een soort mechanische kilheid die aan militaire instructie doen denken, en die op veel mensen, met name jongeren, ongetwijfeld een afstotend effect heeft. Seks blijft vies.
-Er is nauwelijks aandacht voor vrijen zonder neuken, gewone gevoelens, schaamte, verlegenheid, remmingen, sociale onhandigheid, liefde en frustratie, kortom de echte wereld tussen niets en neuken waar de meeste jongeren en andere mensen in leven. Neuken hoeft eigenlijk niemand te leren, dat kunnen kakkerlakken ook. De centrale vraag van de seksuele voorlichting (Waar komen de kindertjes vandaan?) is buitengesloten.
-De zedelijke bangmakerij is niet minder geworden. Geslachtsziekten worden overdreven en ten onrechte met ‘vreemdgaan’ in verband gebracht. Zelfs een monogaam stel moet ernstig overwegen en overleggen of ze wel zonder condoom kunnen vrijen. Ondanks de ruige seks is dat achteruitgang vergeleken bij 30 jaar geleden.

De video of dvd Neuken Doe Je Zo is te bestellen via www.bnn.nl

Dik Brummel

 

home | seksuele informatie | seks & samenleving | opinie | direct hulp | de nieuwe sekstant | over de nvsh | zoek

sitemap | contact | steun de nvsh | vacatures |