sitemap | zoek
english | français | español
deutsch | русский
 

home > seksuele informatie > problemen bij het vrijen > vragen > kan ik zwanger zijn?

Vragen

 

Kan ik zwanger zijn?

Ik heb een vraag!!! Ik ben erg bang, namelijk dat ik zwanger ben!!! Ik had zeg maar seks met mijn vriend. Maar voor mij was het de eerste x. En we deden het zonder condoom!!! Hij was niet klaargekomen en het was zeg maar heel eventjes! Want echt prettig vond ik het niet. Het deed ook pijn enzovoort. Het was zeg maar ongeveer 2 weken geleden. Na die 2 weken had ik wel bloed gehad. Toen dacht ik wel dat ik ongesteld was en was ik wel blij!!! Tot dat ik op i-net las dat je ook kan bloeden vanwege zwanger zijn, enzovoort. Ik stress me echt helemaal dood!!!! En mijn ongesteldheid is opeens gestopt enzovoort en ik heb nu alleen maar oud bloed. Echt vreemd!!! Ik maak me echt zorgen want ik wil echt niet zwanger zijn!!! En mensen zeggen dat het misschien gestopt is vanwege stress, maar ik weet het niet meer hoor en ik stress echt !!!Help mij!!!

Waar je last van hebt is hysterie. Dat betekent ‘baarmoeder’stress. De baarmoeder is het meest wezenlijke orgaan van een meisje, want er kan een baby in groeien. Een meisje wil van nature een baby hebben, maar ze is van nature ook bang voor zwangerschap. Logisch, want zwangerschap geeft allerlei klachten en eindigt met een pijnlijke bevalling en het verlies van de jeugd.
Maar het verlangen naar een baby is nog sterker dan de angst voor zwangerschap. Dat verlangen naar een baby komt ook uit de baarmoeder, maar ook uit de hersens en uit informatie van buiten. Iedereen vindt het normaal dat een meisje uiteindelijk zwanger wordt, en dat ze dan stralend gelukkig is. Zwangerschap wordt ook beloond. Als je zorgt voor de juiste vriend om mee te trouwen, krijg je als je zwanger wordt heel veel aandacht. En je sticht net als iedereen een gezin en een goed gezin is toch wel het fijnste wat er is, zegt iedereen. Overal om je heen zie je dat in de reclame en op de televisie. Prinsessen en andere populaire figuren zijn het voorbeeld van vrouwelijk geluk.
Als klein meisje weet je al dat je later gaat trouwen, maar pas in de puberteit dringt het langzaam maar zeker tot je door wat dat werkelijk betekent. De menstruatie houdt in dat je zwanger kunt worden. Tegelijkertijd ga je verlangen naar een vriend (vriend komt van vrijand, iemand om mee te vrijen). Die vriend moet natuurlijk ook een goede vriend zijn, misschien wel de enige echte vriend (als je ruzie hebt met je ouders die je niet begrijpen of als je vriendin ook al een vriend heeft of als de andere meiden van je school jaloers zijn en over je roddelen). Je weet niet zeker of hij de enige echte vriend is: dat moet blijken. Als je echt van elkaar houdt en voor elkaar bestemd bent dan wil je ook met vrijen helemaal in elkaar opgaan en elkaar vertrouwen. Dan vind je het eigenlijk heel onnatuurlijk om aan condooms te denken. Je wilt ook niet meteen te ver gaan.
Maar van het een komt het ander, soms zonder dat je het in de gaten hebt. En dan zit hij er een stukje in, maar het doet pijn want je vagina-opening trekt zich samen uit afweer tegen dat vreemde ding dat naar binnen wil. Hij gaat niet verder, maar hij is ondertussen zo opgewonden geworden dat hij half tegen de voorkant van je vagina aan klaarkomt, en dan even niet meer hoeft. Van de zalige liefde die je op de film of internet hebt gezien heb je niet veel gemerkt.
En achteraf slaat de paniek toe, want je heb ‘het’ gedaan, tot nu toe de grootste intieme gebeurtenis in je leven. En daar wordt je zwanger van, dat wist je al. Zou dat kunnen? Die gedachte gaat je nu beheersen. Want honderd procent zeker is niets en als je op internet kijkt bij de seksuele voorlichting of op forums en chatprogramma’s dan lees je de gekste dingen. De een vertelt dit en de ander dat. Dat geeft een onrustig gevoel.
Maar de meeste stress komt van de gedachten die door je hoofd malen bij het idee dat je zwanger zou kunnen zijn. “Wat zou je doen als het zo was? Hoe zou je vriend op het nieuws reageren? Wat een test zou dat zijn voor zijn betrouwbaarheid. Wat zouden je ouders zeggen? Waarschijnlijk worden ze helemaal gek. Zou je abortus nemen? Maar dan maak je een baby dood. Stel je voor, zo’n onschuldige baby. Zou het niet kunnen, jij en een baby? Toch wel een spannend idee, voor een baby zorgen. Het leven zou heel anders worden. Van school af, ook wel fijn. Maar je bent nog zo jong. En dan al moeder! Dat kan gewoon niet. Er is nog veel te veel te genieten, je wilt toch minstens je school afmaken.”
En dat maalt zo een tijdje door en af en toe breekt het zweet je uit.
Dat is ‘baarmoeder´stress.
Die kan enkele dagen duren, maar ook een paar weken of langer, meestal tot de volgende menstruatie, wanneer het duidelijk is dat er geen bevruchting is geweest. Maar zelfs daarna blijven sommige meisjes er last van hebben. Ze vertrouwen ook de menstruatie niet omdat ze op internet lezen dat je ook als je zwanger bent bloed kunt verliezen, of dat iemand uit een chatgroep van een kennis van een vriendin van haar zuster en daar een nichtje van weet dat die gewoon doorgemenstrueerd had en ineens zeven maanden ver bleek te zijn.
Hopelijk behoor jij tot degenen die gauw over deze aanval van hysterie heen bent. Van onze kant kunnen we alleen maar zeggen dat er geen bevruchting plaatsgevonden kan hebben.

www-team

Naschrift: Dit antwoord is voor de algemene lezer bestemd. Het persoonlijk antwoord is beperkt tot een met redenen omklede geruststelling en het advies onze site te raadplegen of ‘De kunst van het vrije(n) te lezen.

 

home | seksuele informatie | seks & samenleving | opinie | direct hulp | de nieuwe sekstant | over de nvsh | zoek

sitemap | contact | steun de nvsh | vacatures |