sitemap | zoek
english | français | español
deutsch | русский
 

home > seksuele informatie > problemen bij het vrijen > penisverlenging

Penisverlenging

Penis de maat genomen

De gemiddelde penislengte in slappe toestand bedraagt 9,8 cm, met een spreiding van 6 tot 11,5 cm. De gemiddelde penislengte in stijve toestand is 14,8 cm, met een spreiding van 11 tot 21 cm. Men meet de lengte van de slappe penis door met een lineaal boven de penis te meten vanaf het schaambeen tot de punt van de eikel (de voorhuid niet mee-meten).
De penis aan de eikel vastpakken en maximaal uitrekken levert de lengte op die vrijwel hetzelfde is als de lengte bij een volledige erectie.
Voor een volwassen man met een micro-penis (3 cm of minder in slappe toestand en 6 cm of minder in stijve toestand) die daaronder lijdt, is het niet zo moeilijk een medicus te vinden die bereid is hem te opereren. En velen van ons vinden dat heel begrijpelijk.
Er zijn overigens ook volwassen mannen met een micro-penis, die een heel gelukkig seksleven hebben en geen operatie verlangen. En dan heb ik het over mannen met zó'n kleine penis dat neuken onmogelijk is.
Voor de goede orde: penisverlenging van een normaal ontwikkelde penis levert een lengtewinst van 1 tot 3 cm op, alleen en uitsluitend in slappe toestand. In stijve toestand verandert er niets aan de lengte.
Volwassen mannen met een penis binnen de normale spreiding vinden meestal geen uroloog of zichzelf respecterend plastisch chirurg die bereid is een penisverlengende operatie bij hen uit te voeren. Misschien als er sprake is van ernstig psychoseksueel lijden. Als de penis aan de ondergrens van de normaalwaarden zit, kan de uroloog wel een operatie overwegen.

Koos Slob

Er zijn in Nederland vele mannen (hoeveel precies is onbekend) die ongelooflijk ontevreden zijn over het formaat van hun penis: ze vinden hem vrijwel altijd te klein (en te dun). Hun 'te kleine' penis is in hun beleving de oorzaak van hun slechte seksleven, hun vrouw of vriendin heeft hen daardoor verlaten, ze voelen zich gehandicapt en kunnen/durven geen relaties aan te gaan.
Als ze voor de spiegel staan durven ze nauwelijks te kijken. Als ze gaan zwemmen dragen ze een boxer-short want anders zien de anderen hun tekort. Ze zijn als het ware geobsedeerd door hun kleine penis en zijn er in gedachten voortdurend mee bezig. Als de dokter zegt dat ze een normaal formaat penis hebben geloven ze het niet. In hun ogen is hij klein en niks waard...en zijzelf ook niet.

Middeltjes
Jaarlijks worden duizenden penisvergrotende middeltjes en pompen verkocht. Om een operatie te krijgen zoeken mannen hun toevlucht tot privé klinieken voor plastische en reconstructieve chirurgie. Het kost hen vele duizenden euro's, maar dat hebben ze er graag voor over. Helaas ontbreekt goed wetenschappelijk vervolgonderzoek. De plastisch chirurgen die deze operaties uitvoeren zeggen dat ze tevreden klanten hebben, doch de data ontbreken in de wetenschappelijke literatuur.

Bestel discreet en anoniem een Penispomp bij Easytoys.nl

Operatie
De meest gebruikelijke operatie tot penisverlenging bestaat uit het doorsnijden van het "ligamentum suspensorium", een soort ophangband van bindweefsel. Dat kan dus met een V-, Y-, of Z-huidplastiek.

Eigen onderzoek
Ooit heb ik samen met Shakira Cornelissen (psychologe) en dr Jan Schippers (Leyenburg Ziekenhuis) een eerste onderzoekje opgezet.
We zochten mannen die een operatie tot penisverlenging hadden ondergaan om hen telefonisch of schriftelijk te vragen naar hun ervaringen. Daartoe hadden we een interview/oproep in het Algemeen Dagblad en het mannenmaandblad Men's Health. We vroegen duidelijk naar positieve en negatieve ervaringen. Anonimiteit werd gerespecteerd en gegarandeerd.

Penisverlenging  na de operatie

Postoperatieve uiterlijk na penisverlenging
met Z-huidplastiek aan de basis van de penis.

Slechts 5 mannen reageerden. Vier van hen klaagden over het formaat van hun penis en zochten chirurgische hulp, en 1 man klaagde over het resultaat van zijn operatie tot penisverlenging.
Geen enkele tevreden man reageerde!
En dat is opvallend en verwarrend, zeker als je bedenkt dat er jaarlijks misschien wel honderden (cijfers zijn niet bekend) zijn die zich laten opereren. Er worden jaarlijks in ieder geval duizenden penisverlengende middelen verkocht in sex-shops en door postorderbedrijven.
In september 2002 had ik nog een groot interview over dit penisverlenging in de Telegraaf (het zaterdags bijvoegsel), met aan het eind een oproep aan mannen om me te berichten over hun operatie-ervaringen. In totaal reageerden 10 mannen. Slechts 2 ervan hadden een operatie gehad. Eén was buitengewoon ontevreden en de ander kon ik niet meer bereiken.
Nog steeds had ik geen enthousiaste mannen gevonden!

 

 

home | seksuele informatie | seks & samenleving | opinie | direct hulp | de nieuwe sekstant | over de nvsh | zoek

sitemap | contact | steun de nvsh | vacatures |