verbodenvreemdofvies?

Veel gestelde vragen over naaktlopen, seksspelletjes, voeten likken, te weinig seks, exhibitionisme en meer.

 

exhibitionisme

Een vriend van mij vertelde mij onlangs dat hij sterke exhibitionistische gevoelens heeft. Is hier nu sprake van een seksuele afwijking waar hij eigenlijk therapeutisch mee aan de slag zou moeten of is het een onschadelijke seksuele voorkeur?

 

Iedereen is in meer of mindere mate een exhibitionist, gelukkig maar want als onze ouders niet de drang hadden gevoeld om zich aan elkander te tonen, zouden zij geen geslachtsgemeenschap hebben gehad en bestonden wij nu niet. Zelfs jezelf kleden (je lichaam mooi maken, versieren) kan je uitleggen als een uiting van exhibitionisme. Nu hebben wij in onze maatschappij bepaalde normen waaraan je geacht wordt je te houden. Bepaalde lichaamsdelen moeten we in de openbare ruimte bedekt houden, die afspraak is ooit ergens gemaakt. Als iemand zich hier niet aan houdt is er voor de wet sprake van een overtreding, en volgens de psychiatrie is er sprake van een afwijking. Hier valt natuurlijk over te discussiëren. De vraag is of je vriend zelf lijdt onder zijn gevoelens. Als dit zo is dan zou ik adviseren om (bijvoorbeeld via de huisarts) contact op te nemen met een seksuoloog.
Op onze site kun je ook wat informatie vinden over exhibitionisme.

 

Te weinig seks?

Is het normaal dat je vriendzichzelf alsnog masturbeert en naar seks op de computer Kijkt?. Doen meer mannen dit of betekent het gewoon dat hij te weinig seks krijgt?

 

Het is wel normaal. Meisjes blijven zich ook vingeren ook al hebben ze een vriend. Het betekent niet dat ze te weinig seks krijgen, maar dat het in je eentje ook lekker is.

 

Homo?

Ik ben 19 jaar en ik kijk op internet vaak naar foto’s van mijn eigen geslacht. Betekent dit dat ik een homo ben?

 

Als jij tijdens het kijken ook seksueel opwindende gevoelens ervaart zal dit betekenen dat jij je eigen geslacht seksueel aantrekkelijk vindt. Je bent dan homoseksueel, of misschien biseksueel als je ook opgewonden raakt bij het kijken naar het andere geslacht. Kijk ook eens op onze site eens bij homofilie.

 

Naaktlopen

Ik heb een vraag: Ik vind het heerlijk om naakt te lopen, alleen doe ik dit het liefst in het donker. Ik ga regelmatig in de auto ergens naar een rustige plek, liefst later in de avond, dan kleed ik mij uit en ga dan gewoon lekker wandelen. Terwijl ik wandel speel ik met mezelf en fantaseer ik. Ik val hier niemand mee lastig. Maar als ik door mensen gezien zou worden, is dit dan verboden en strafbaar?

 

Ja, dat is mogelijk. Als mensen je zouden zien en je aangeven bij de politie, word je verhoord en het proces-verbaal gaat dan misschien naar de officier van justitie. Misschien, want de politie kan je ook alleen een waarschuwing geven. Als het procesverbaal doorgestuurd wordt naar de officier van justitie, dan moet die nog beslissen of vervolging plaatsvindt. De officier kan ook het procesverbaal opzij leggen, de zaak ‘seponeren’ zoals dat heet. Als het de eerste keer is, liep het vroeger altijd met een waarschuwing af. Op dit moment is het klimaat veel minder gunstig. De kans is dus veel groter dat er uitgebreid onderzoek gedaan wordt, waaronder huiszoeking. Als ze dan iets belastend vinden, hang je. Er klopt iets niet helemaal in je vraag. Als je gezien kunt worden is het niet echt donker of stil. Als het echt donker en stil is, kun je niet gezien worden. Als je geen behoefte voelt om gezien te worden, loop je dus eigenlijk geen risico. We hopen dat je geen behoefte voelt om gezien te worden, tenzij je een boodschap voor de mensheid hebt, en ertegen kunt dat je dan slecht behandeld wordt.

 

Is vrijen met een meisje van zestien en een half verboden?

Ik heb sinds enige maanden contact met een meisje. We zijn heel erg op elkaar gesteld. Het enige wat we op seksueel gebied gedaan gedaan hebben is zoenen en strelen in de auto. Ze woont nog bij haar ouders thuis, en van de week vertelde ze me dat ze zestien en een half jaar oud is. Ik schrok me wild, want ze ziet er ouder uit, maar nu blijkt ze dus minderjarig te zijn. Ik heb een advocaat gebeld om te vragen hoe ik daar nu mee om moet gaan, en hij zei dat ik dit probleem beter aan de NVSH kon voorleggen. Ik ben zelf namelijk 32, al zie ik er veel jonger uit. Ik vind het vreselijk dat ik nu strafbaar ben, en ik heb dat ook aan haar voorgelegd. Ze zei dat het haar niet kon schelen dat het verboden is, en dat ze het onzin vindt, want we houden immers van elkaar. Maar ik zit er wel heel erg mee in mijn maag. Kunt u mij adviseren?

 

Merkwaardig dat die advocaat je naar ons verwijst. Hij of zij zou toch als eerste moeten weten dat je helemaal niet strafbaar bent. De leeftijdsgrens voor seksueel contact is 16 jaar, en het maakt voor de wet niet uit hoe oud de partner is. Je bent dus net zo min strafbaar als wanneer je zelf 16 of jonger was. Alleen als je haar leraar of dokter of zoiets zou zijn, zou je strafbaar zijn, omdat in die gevallen de grens op 18 ligt. Maar ook dan hangt het er maar vanaf of er sprake is van aangifte. Je hoeft bij het idee van strafbaarheid, ook al is dat in dit geval onterecht, ook niet onmiddellijk in paniek te raken. Iets kan wel strafbaar zijn, maar daarom hoeft het nog niet slecht te zijn. Je vriendin heeft dat goed in de gaten. Er lopen geen onzichtbare politieagenten rond die je pakken als je iets doet wat volgens de wet niet mag. Een relatie zoals deze staat wel onder nog meer druk dan normaal, omdat anderen, waaronder familie of kennissen, collega’s of jaloerse vrienden er misschien bezwaar tegen maken, en dan de politie inschakelen of zoiets. Als een advocaat al niet weet dat jij niets verkeerds doet, zijn er zeker nog wel meer mensen die uit onwetendheid en/of kwalijke motieven jullie het leven moeilijk willen maken. Hopelijk kun je hier handig en verstandig mee omgaan, waarschijnlijk door je liefde niet onnodig aan de klok te hangen. en vooral ook door je niet te veel muizenissen in het hoofd te halen.

 

Behaard

Ik ben een jongen van 16 jaar en ik ben homo. Ik val zelf op jongens tussen 13 en 20/25 jaar. Met een aantal heb ik gerukt en vergeleken, en wat blijkt? Niemand van die jongens had al borsthaar, of haar op hun poepert of rug. Alleen ik! Is dat wel normaal?

 

Dat is een kwestie van hormonen, met name testosteron. Hormonen zijn bij de een eerder en in grotere mate actief dan bij de ander. Je bent dus vroeger, op meer plaatsen, en ook zwaarder behaard dan de jongens waar je mee omgaat. Maar er zijn nog veel meer jongens waar je niet mee omgaat. M.a.w. je bent niet de enige die al vroeg behaard is. Het is een kwestie van afwachten hoe het zich ontwikkelt. Of jij later een zwaarbehaarde man wordt is nu nog niet met zekerheid te zeggen. Dus misschien valt het mee. Als je het geen leuk vooruitzicht vindt om later zwaar behaard te zijn, troost je dan met de gedachte dat er tegenwoordig steeds betere methoden zijn om haar definitief te verwijderen.

 

Ik word opgewonden bij het zien van jonge meisjes

Ik ben een man van in de dertig jaar. Getrouwd en heel gelukkig met mijn vrouw. Maar ik kan opgewonden raken bij het zien van schitterende meisjes van 8 tot 12 jaar. Wat zijn ze vaak mooi. Die ontluikende schoonheid! En helemaal onschuldig zijn ze niet. Mijn gevoelens worden de laatste tijd steeds sterker. Ik weet niet wat ik ermee moet. Wil ik er vanaf? Nee, als ik eerlijk ben wil ik precies het tegenovergestelde. Ik ben dan ook een fervent bezoeker van lolita-sites. Gevaarlijk natuurlijk, want voor zover mij bekend heel erg verboden. Is dit een afwijking?

 

We kunnen niet zeggen dat dit een afwijking is. Deze gevoelens zijn heel natuurlijk. Bijna alle mannen kennen deze gevoelens, die ze voor het eerst hadden toen ze zelf nog heel jong waren en verliefd werden op een meisje in de klas of in de buurt. De fantasie van jongens is groot. Ze idealiseren het object van hun seksuele verlangen. Dat doe jij ook. Het mooi vinden van die meisjes speelt zich dus vooral in je eigen hoofd af. Meisjes van deze leeftijd zijn niet allemaal of altijd even mooi of leuk. Maar je bent vervuld van liefde en die kleurt de wereld nu eenmaal roze.
De liefde voor kleine meisjes gaat ook gepaard met angst, omdat die verboden is. Kleine meisjes worden van oudsher over het algemeen streng bewaakt om ze te beschermen tegen misbruik. Waarschijnlijk zul jij, als je zelf een dochtertje hebt van die leeftijd, de neiging hebben om haar te beschermen tegen al die vreemde jongens van alle leeftijden, die haar wel zouden willen liefhebben.
Je bevindt je tussen verlangen en vrees en dat kan een obsessief karakter krijgen. Je denkt er dan voortdurend aan, of in ieder geval heel vaak. Je overdrijft ook de aantrekkelijkheid van het object van je verlangen. Het bezoeken van Lolita-sites is op zich niet strafbaar. Dat is gewoon niet te doen. In de wet staat dat je geen afbeeldingen ‘aanstotelijk voor de eerbaarheid’ in je bezit mag hebben. Je mag die plaatjes dus niet opslaan en bewaren, want dat is in bezit hebben. Bovendien zijn de meeste Lolita sites niet ‘aanstotelijk’, omdat ze alleen maar plaatjes laten zien van jeugdige schoonheid en gratie, en er geen sprake is van seksuele handelingen of gedragingen.

 

In mond poepen

Ik zou graag willen dat een vrouw in mijn mond poept. Is dit vreemd en gevaarlijk? Moet ik me hiervoor laten inenten? Waar moet ik op letten?

 

Het is wel vreemd in de statistische zin van het woord, maar niet erg gevaarlijk. Inenten heeft geen zin. Een vrouwencondoom (femidom) zou wel bescherming bieden tegen eventuele infecties. Je moet dat dan in en over je mond leggen alsof die een grote vagina was. Een plastic zakje kan ook. Wil je geen voorbehoedsmiddel gebruiken, dan is het waarschijnlijk beter om niet door te slikken en na afloop meteen spoelen met desinfecterend water, dat je bij de drogist kunt kopen.

 

Seksspelletjes

Ik schaam me enorm over het verleden. Als kind van een jaar of 9 á 10 heb ik wel eens met vriendinnetjes seksspelletjes gedaan. We deden dan alsof we met elkaar naar bed gingen. We deden dat wel met onze kleding aan, maar twee keer ook heb ik mijn broek uitgetrokken, om met mijn vagina goed over de ander te kunnen schuren en een opgewonden gevoel te krijgen.
Ik ben nu 23 jaar en ben nog nooit met een jongen naar bed geweest. Ik ben bang dat ik de schaamte voor het verleden nooit kwijtraak. Ik denk namelijk heel vaak aan die momenten en walg dan van mezelf.

 

Het is echt onzin om je daarover te schamen. Bijna alle meisjes doen dit. Het is in feite heel natuurlijk gedrag. Wij hebben het zelf ook gedaan. Er is vast iets anders aan de hand dat je je zo voelt. Hoe komt het dat je nog nooit iets met een jongen hebt gedaan? Op zich is dat ook niet abnormaal, maar misschien denk je daar wel vooral aan. Misschien denk je wel veel aan seks, terwijl je er tegelijkertijd vies van bent. Dat komt op zich ook heel veel voor, maar de oorzaak daarvan moet je niet in het verleden gaan zoeken. Zijn er nog andere dingen, die je niet goed vindt van jezelf? Misschien moet je eens met iemand gaan praten. Wij kunnen je wel aan een adres helpen.

 

voeten likken

Ik vind het heerlijk om de voeten en tenen van vrouwen te likken. Alleen, de meeste vrouwen willen dit zelden. Mijn vraag: is dit vreemd?

 

Het likken van vrouwenvoeten is een typisch voorbeeld van toewijding in de liefde. Daaraan kun je goed zien dat mannen even ondergeschikt zijn aan de vrouw als andersom. Voor jou is dat verband misschien helemaal niet duidelijk, maar het zit er wel achter. Wat je doet is op zich dus helemaal niet vreemd. Het probleem is echter dat je er misschien zo op gespitst bent, dat je het overdrijft. Dan ben je dus vooral op jezelf gericht, met je eigen verlangen. Vrouwen vinden dat niet zo leuk; ze willen liever dat je op hen gericht bent. Als ze eenmaal verliefd zijn op een man, vinden ze het likken aan hun voeten ook wel leuk.

 

Ik heb mijn vriend betrapt

Sinds twee jaar heb ik een hele lieve vriend leren kennen. Ik heb erg aan hem moeten wennen. Eerst was hij erg stil, maar van lieverlee merkte ik wel dat hij helemaal voor mij gaat. Nu was ik op een verjaardagsfeestje bij hem en vroeg of ik op zijn computer mijn e-mail kon kijken. Toen kreeg ik de schrik van mijn leven want er stonden vijf sites aangeklikt voor homo en biseksualiteit. Hij had zelf ook wachtwoorden om op deze pagina’s te komen. Ik was aan de grond genageld, heb die dag niks gezegd, want ik kon niet meer.Toen ik s’avonds thuiskwam heb ik hem opgebeld en huilend verteld wat ik gezien had. hij drukt me met zijn hand op zijn hart dat hij noooit een afspraak met wie dan ook heeft gehad en dat hij absoluut niet bi of wat dan ook is, dat hij gewoon op google had gezocht en dit graag allemaal wilde weten en een keer had gekeken, en dat hij nooit mij met wie dan ook zou bedriegen. Hij is zelf in zijn eerste huwelijk na 1 jaar bedrogen door zijn vrouw en heeft zich voorgenomen nooit iemand anders deze pijn aan te doen; ik moest hem vertrouwen.
Ik weet het niet meer, ik ben ziek van de migraine, ik kan niet verder. Wat moet ik hiermee? Als je naar zoiets kijkt ben je het toch ook? Anders interesseert het je toch niet. Ik ben zo bang, ik wil hem niet kwijt en hoop dat hij de waarheid spreekt, maar dan nog vind ik het psychisch gestoord en vreemd dat hij zoiets bekijkt.

 

Wat je verdriet noemt is een mengsel van angst en boosheid. Je hebt hem ‘betrapt’ en dat riep een hele verborgen wereld van seks op, waar je niet makkelijk mee kunt omgaan. Internet is een soort privé wereld, en het zou eigenlijk als ongewenst en ongepast moeten worden beschouwd dat men bij elkaar op de computer kijkt als men niet flink wat kan verdragen. Natuurlijk heeft je vriend homoseksuele verlangens, al ontkent hij dat hevig. Niet dat hij jokt, hij meent oprecht dat hij die verlangens eigenlijk niet wil en niet vreemd wil gaan, maar dat is omdat de meeste mensen, en jij in het bijzonder, dat afkeuren.
Het zou fijn zijn als je wat minder overstuur zou worden en wat meer zou kunnen verdragen. Heb je zelf geen geheime seksuele gedachten en verlangens? Als je hem afwijst om zoiets maak je het er voor jezelf ook niet beter op. Aan de andere kant is de seks met hem ook niet geweldig, en als ik jou was zou ik ook naar andere leuke mannen kijken. Mijn advies is dus: maak je niet zo druk, wees een beetje lief voor hem in plaats van alleen aan jezelf te denken en hou alle opties open.

Deel dit artikel