behandelingvoortijdigezaadlozing

Wanneer een man weleens een keer te snel klaarkomt, bijv. als hij heel erg opgewonden is, dan is dat misschien wel teleurstellend, maar het is geen reden om hulp te zoeken. Dat wordt wat anders als hij altijd of vrijwel altijd te snel klaarkomt, bij vrijwel iedere seksuele partner.

 

primaire vorm

De kans is dan groot dat hij lijdt aan de “primaire vorm” van vroegtijdige zaadlozing. De man komt hierbij meestal binnen 30-60 seconden klaar nadat hij de vagina is ingegaan. Vaak treedt de zaadlozing hierbij nog sneller op bij het ouder worden. Wat van trucjes hij ook uithaalt, bijv. door zijn partner te vragen niet te bewegen of geen opwindende geluiden te maken, of heel langzaam te stoten, het maakt allemaal niets uit, de man komt steeds veel te snel klaar.

 

secundaire vorm

Bij de “secundaire vorm” heeft een man vrijwel nooit last gehad van snel klaarkomen, maar ontstaat dit geleidelijk of vrij plotseling als hij al wat ouder is.

 

behandeling

Dr. Waldinger is sinds 1992 gespecialiseerd in de behandeling van vroegtijdige zaadlozing. Hij heeft over dit onderwerp al meer dan 100 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en wordt mede hierdoor internationaal al jaren lang beschouwd als de topexpert op het gebied van vroegtijdige zaadlozing.
Hij is vooral bekend geworden door zijn nuchtere kijk op dit probleem en zijn mening dat vroegtijdige zaadlozing niet veroorzaakt wordt door psychische problemen (zoals al een eeuw lang wordt beweerd) maar het gevolg is van een ontregeling van het serotonine mechanisme in het gebiedje in de hersenen dat de zaadlozing regelt. Hij behandelt vroegtijdige zaadlozing daarom niet met masturbatie-oefeningen of gedragstherapie, maar met medicijnen die de zaadlozing vertragen.
Als er echter wel sprake is van psychische problematiek dan wordt ook deze problematiek besproken.

 

Zie voor meer info:
Praktijk Waldinger Praktijk voor Psychiatrie en Neuroseksuologie
De Schulp 4, 1181 NA Amstelveen. Tel: 020-640.44.66
E-mail: info@praktijkwaldinger.nl
website: praktijkwaldinger.nl

Deel dit artikel