analeseks

anale seksHoe diep kun je bij anale seks, wordt anale seks geen vieze boel, bloed na anale seks, klaarkomen via anale seks.

Hoe diep kun je bij anale seks?

Ik ga al ruim een jaar om met een leuke jongen. Hij is 19 en ik 16. We zijn seksueel aan het experimenteren, de laatste tijd ook anaal, wat ikzelf prettig vind. Hoe diep mag hij gaan? Zijn penis is ongeveer 19 cm en vrij dik. We hebben allebei geen soa. Moet hij dan een condoom om? Welk glijmiddel kunnen we het beste gebruiken? Is dit wel normaal?

Hij kan net zo diep gaan als jij prettig vindt. Een condoom is in principe niet nodig als hij na afloop zijn penis wast. Tijdens of na de anale seks mag de penis niet ook nog in de vagina gestopt worden. Er zijn diverse glijmiddelen, die je zelf kunt vinden op het internet.
En of je abnormaal bent? Dat zeggen wij niet gauw. Anale seks komt steeds vaker voor onder jongeren, vooral bij meisjes die tot hun huwelijk ‘maagd’ willen blijven. Anale seks dient dan om de vagina ongerept te laten. Het woord ‘maagd’ staat tussen aanhalingstekens, omdat het ideaal van maagdelijkheid inhoudt dat men voor het huwelijk helemaal niet aan seks doet, ook geen intiem vrijen en ook niet met zichzelf.

Wordt anale seks geen vieze boel?

Hoe kun je de endeldarm het beste reinigen zodat het geen vuile boel wordt? Moet je daar elke keer een klysma voor halen bij de drogist?

Je hebt het over een smeerboel, maar als je zorgt dat je na de laatste maaltijd en voor het anaal vrijen ontlasting hebt gehad en je reinigt de anus en het begin van de endeldarm met de douchekop, dan zal het nooit een smeerboel worden. En als je geen moeite hebt met het plannen van het vrijen dan kan je vrijen met een geheel schone endeldarm. Na het nuttigen van de maaltijd duurt het zo’n 24 uur voordat de resten van het voedsel het lichaam hebben verlaten. Maar de eerste 10 uren verblijft (resten van) het voedsel achtereenvolgens in de maag, twaalfvingerige darm en de dunne darm, deze organen liggen behoorlijk ver van de endeldarm vandaan. Als er dus genoeg tijd zit tussen de maaltijden is de endeldarm op een gegeven moment leeg, met uitzondering van restjes die je met de douchekop kan verwijderen. Nee, je hoeft dus geen klysma te gebruiken. Maar een klysma is wel een zeer efficiënte en effectieve manier om de endeldarm schoon te maken.

Bloed na anale seks

Ik ben een vrouw van 24 jaar en ik heb een vraag over anale seks.
Ik wil graag weten of het normaal is dat ik na anale seks druppels bloed verlies. Dit gebeurt naderhand op de wc, dan verlies ik wat slijm met een beetje bloed. Dit kan een paar dagen duren.

Het is niet abnormaal dat je bloed verlies hebt na anale seks, je hoeft hier dus ook niet direct mee naar de dokter. Het is wel een teken dat er iets niet goed gaat. Als je op een goede manier anale seks hebt, zou het namelijk niet hoeven te bloeden. Bij anale seks kan je het beste altijd een glijmiddel gebruiken. Heb je dit ook gedaan? Er is namelijk geen sprake van natuurlijke lubricatie vanuit de endeldarm zoals er bij de vagina plaats vindt. Als je al een glijmiddel gebruikte dan kan het zijn dat het allemaal wat wilder is gegaan dan jouw anus kan verdragen. Met name de eerste penetratie moet heel rustig geschieden. In 1 keer de penis erin duwen is niet een goede manier. Soms moet de anus een beetje opgerekt worden met 1 of 2 vingers. Ook de penis een paar keer terug halen voor en tijdens penetratie kan het anaal vrijen veraangenamen en verbeteren. Het zou ook kunnen zijn dat je last hebt (zonder dat je dit weet) van aambeien aan de binnenkant van je anus. Wat ook precies de oorzaak is, je kunt het beste de anus goed schoonhouden en een week of langer (na de laatste bloeding) wachten met anaal vrijen. Het helpt overigens ook als je de stoelgang rustig laat plaats vinden, niet persen en ook voorlopig even na het legen van de endeldarm de anus schoon maken door goed te deppen met een nat schoon doekje. Het kan ook helpen als je vriend of iemand anders even kijkt of er iets te zien is. Zo kom je er zelf misschien achter waarvandaan het bloed precies komt. Misschien vindt hij een scheurtje in de anus of een opgezwollen bloedvat (aambei)? Alleen als het bloeden aanhoudt, of later terug komt, zonder dat er een aanwijsbare reden voor is, moet je contact opnemen met de dokter.

klaarkomen via anale seks

Kun je via je anus nat worden? Kun je klaarkomen via de anus?

Je kan niet via de anus nat worden, het is daarom verstandig om bij anale seks een glijmiddel te gebruiken. Sommige meisjes komen klaar van anale seks, maar de meeste niet. Dit hangt er natuurlijk ook altijd van af hoe opgewonden je al bent voordat er sprake is van penetratie. Ten slotte is het heel belangrijk bij anale seks dat je daarna geen vaginale seks hebt tenzij de penis van de jongen goed gewassen is met een beetje zeep.

Zie ook seksuele informatie > de kunst van het vrijen > anale seks

Artikel in andere taal lezen?

Duits

Spaans