condoom

condoomgebruikVragen over gebruik van een condoom, van een afschuivend condoom tot een gescheurd condoom.

Afschuivend condoom

Als ik met mijn vriendin vrij dan schuift het condoom een stukje af. Als ik het condoom omdoe dan heb ik de voorhuid eerst helemaal terug getrokken en de penis is helemaal stijf. Ook heb ik het condoom helemaal afgerold. Hoe kan het dan toch gebeuren dat hij een beetje afglijd. Ik gebruik gewone durex condooms.

Je kunt proberen het condoom over de bedekte eikel te doen. Vrijen gaat dan evengoed. Wel het voorste topje dichtknijpen voor het afrollen; als het condoom helemaal tot aan de haarwortel is afgerold, zal het niet meer afglijden, tenzij de penis onder het vrijen verslapt. Is dat zeker niet het geval? Bij het uithalen moet je uiteraard de onderste rand goed vasthouden om afglijden te voorkomen. Heb je ook al in je eentje geoefend met het condoom?
Probeer het eens en laat me horen hoe het gaat. Je kunt ook op onze site kijken bij het gebruik van een condoom

Allergie

Ik ben 30 jaar en al 13 jaar aan de pil. Nu zoek ik een alternatief. Echter, ik heb een latex-allergie. Gewone condooms heb ik toch geprobeerd, omdat ik dacht misschien valt het mee. Nou, het viel niet mee. Mijn tante heeft vroeger hetzelfde gehad. Inmiddels is ze gesteriliseerd. Zij heeft vroeger condooms gebruikt die van schapendarmen waren gemaakt. Weten jullie hier iets van, want bij alle drogisterijen en apotheken waar ik geweest ben weten ze van niets. Of is er ook nog een ander alternatief?

Er zijn nog steeds condooms van schapendarm, maar er bestaan ook al enige jaren goede condooms van polyurethaan, die speciaal bestemd zijn voor mensen met een allergie voor latex. Vraagt u om Durex Avanti, en als de drogist of apotheker die niet in voorraad heeft, dan kunnen ze ze toch zeker bestellen.

Condoom in mijn vagina

Vanacht was ik aan het vrijen met me vriend, en toen bleef comdoom zitten, maar ik zag hem niet in me vagina, ben gelijk naar wc gegaan, eerst dachten we, we hebben ons vergist hij ligt ergens in bed, dus niet, dus ik denk dat de comdoom nog in me vagina zit, maar wat ik ook probeerde hij komt er niet uit. Wat kan ik nu doen?

Als het condoom er nog in zit moet je het kunnen voelen en eruit halen met je vinger. Voel nog eens goed, in een houding waarbij je het bekken naar voren kantelt. Het kan overigens geen kwaad als een condoom een dag of twee in de vagina zit. Succes. Kijk ook eens bij Het gebruik van een condoom.

Penis wordt slap

Als ik bij het vrijen een condoom moet omdoen, wordt mijn penis weer slap. Is hier iets aan te doen?

Doe het condoom eens om voordat je begint met vrijen. Dat kan heel goed als je het condoom maar goed afrolt en onder het opgewonden worden af en toe voelt of het condoom nog goed zit. Je kunt in je eentje oefenen met het omdoen van een condoom om een slappe penis.

Gescheurd condoom

Ik heb al twee keer een gescheurd condoom gehad. Kan dat komen doordat ik nogal groot geschapen ben?

Dat kan wel een rol spelen, hoewel het ook toevallig aan de kwaliteit van het condoom kan liggen. Als je erg groot geschapen ben zijn er wel speciale condooms te koop.

Zie voor meer informatie: de kunst van het vrijen > het gebruik van het condoom en anticonceptie > het condoom

voor meer informatie zie

Artikel in andere taal lezen?

Duits

Spaans

Tip:
Goedkope condooms bestel je discreet bij pabo.nl