condoomgebruik

condoomgebruikHet is voor iedereen goed om te weten hoe je een condoom moet gebruiken. Het condoom gebruik je niet alleen om zwangerschap te voorkomen, maar ook om een soa te vermijden.

Als je eenmaal weet hoe het moet is het gebruik van een condoom heel gemakkelijk. Sommige mensen hebben een hekel aan het gebruik van een condoom. Vaak is dat gewoon omdat ze niet weten hoe ze precies een condoom moeten gebruiken of geen condooms durven te kopen.
Een argument wat men veel gebruikt om geen condoom te willen gebruiken is dat het ‘gevoel’ met een condoom heel anders is, of dat het gebruik van een condoom niet romantisch is.

Het condoom eerst zelf uitproberen

Het condoom is een typisch mannelijk voorbehoedsmiddel en de jongen is dan ook het meest verantwoordelijk voor een goed gebruik. Hij kan het condoom het beste eerst op zichzelf uitproberen, bijvoorbeeld als hij masturbeert. Hij zal dan snel ontdekken dat het ‘gevoel’ hetzelfde is.
Natuurlijk is het voor een meisje ook belangrijk om te leren hoe je een condoom goed omdoet.

Het condoom omdoen

Het is ook goed om het condoom om te doen terwijl de penis nog slap is. Hij kan dan de penis stijf zien worden en zien dat het condoom geen verschil maakt. Hij kan dit ook doen voordat hij met een meisje gaat vrijen zodat er geen onderbreking hoeft te zijn om het condoom om te doen. Voor een meisje is het ook heel prettig om te merken dat een jongen zo’n voorzorgsmaatregel neemt.
Als je het condoom omdoet, hou je het topje van het condoom tussen duim en vinger (om een ruimte te maken waar het zaad in kan) en je rolt het condoom zo ver als mogelijk is over de penis.

Het condoom als onderdeel van het spelcondoom omdoen

Het condoom kan natuurlijk ook gedurende het vrijen om worden gedaan. Het is maar een kleine onderbreking en kan onderdeel van het spel zijn. Het is heel goed als een meisje leert om een condoom om te doen. Het is niet moeilijk, maar je moet als altijd zacht en voorzichtig zijn. Hou het topje tussen duim en vinger en rol het condoom helemaal over de penis af. Zorg ervoor dat als je de vagina binnengaat dat het condoom aan de buitenkant vochtig is zodat het geen irritaties kan veroorzaken. De meeste condooms zijn van een glijmiddel voorzien, maar je kunt het extra nat maken met spuug of een glijmiddel dat bij elke drogist te krijgen is. Ontspannen neuken, elkaar aanvoelen en plezier geven is noodzakelijk. Als er conflicten of onaangenaamheden ontstaan kan de penis slap worden en dat bederft vaak het plezier omdat het dan moeilijk is om met hetzelfde condoom om weer een erectie te krijgen. Dit is een van de vervelende ervaringen die mensen met het gebruik, van condoom hebben. Het maakt dat ze er een hekel aan hebben, terwijl eigenlijk zijzelf en niet het condoom het probleem veroorzaken.

Na het orgasme het condoom vasthouden

condoomgebruikNa het orgasme en zaadlozing wordt de penis na enige tijd weer slap. Als de jongen dat voelt moet hij het condoom vasthouden terwijl hij z’n penis uit de vagina trekt. Op deze manier kan het condoom in de vagina niet van de penis glijden. Je kunt lichtjes wat lucht erin blazen en een knoopje erin leggen om te testen of het niet gescheurd is.
Het gevulde condoom kun je op de grond laten vallen en later opruimen. Gooi condooms nooit in het toilet, dat veroorzaakt verstoppingen.

Condooms bestel je anoniem bij pabo.nl

Artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans