penisverlenging

penis en voorhuidEr zijn in Nederland vele mannen (hoeveel precies is onbekend) die ongelooflijk ontevreden zijn over het formaat van hun penis: ze vinden hem vrijwel altijd te klein (en te dun).

Obsessie

Hun ’te kleine’ penis is in hun beleving de oorzaak van hun slechte seksleven, hun vrouw of vriendin heeft hen daardoor verlaten, ze voelen zich gehandicapt en kunnen/durven geen relaties aan te gaan. Als ze voor de spiegel staan durven ze nauwelijks te kijken. Als ze gaan zwemmen dragen ze een boxer-short want anders zien de anderen hun tekort. Ze zijn als het ware geobsedeerd door hun kleine penis en zijn er in gedachten voortdurend mee bezig. Als de dokter zegt dat ze een normaal formaat penis hebben geloven ze het niet. In hun ogen is hij klein en niks waard…en zijzelf ook niet.

Penis de maat genomen

De gemiddelde penislengte in slappe toestand bedraagt 9,8 cm, met een spreiding van 6 tot 11,5 cm. De gemiddelde penislengte in stijve toestand is 14,8 cm, met een spreiding van 11 tot 21 cm. Men meet de lengte van de slappe penis door met een lineaal boven de penis te meten vanaf het schaambeen tot de punt van de eikel (de voorhuid niet mee-meten). De penis aan de eikel vastpakken en maximaal uitrekken levert de lengte op die vrijwel hetzelfde is als de lengte bij een volledige erectie. Voor een volwassen man met een micro-penis (3 cm of minder in slappe toestand en 6 cm of minder in stijve toestand) die daaronder lijdt, is het niet zo moeilijk een medicus te vinden die bereid is hem te opereren. En velen van ons vinden dat heel begrijpelijk. Er zijn overigens ook volwassen mannen met een micro-penis, die een heel gelukkig seksleven hebben en geen operatie verlangen. En dan heb ik het over mannen met zó’n kleine penis dat neuken onmogelijk is. Voor de goede orde: penisverlenging van een normaal ontwikkelde penis levert een lengtewinst van 1 tot 3 cm op, alleen en uitsluitend in slappe toestand. In stijve toestand verandert er niets aan de lengte. Volwassen mannen met een penis binnen de normale spreiding vinden meestal geen uroloog of zichzelf respecterend plastisch chirurg die bereid is een penisverlengende operatie bij hen uit te voeren. Misschien als er sprake is van ernstig psychoseksueel lijden. Als de penis aan de ondergrens van de normaalwaarden zit, kan de uroloog wel een operatie overwegen.

Postoperatieve uiterlijk na penisverlenging

Operatie

Postoperatieve uiterlijk na penisverlenging. De meest gebruikelijke operatie tot penisverlenging bestaat uit het doorsnijden van het “ligamentum suspensorium”, een soort ophangband van bindweefsel. Dat kan dus met een V-, Y-, of Z-huidplastiek.

Middeltjes

Jaarlijks worden duizenden penisvergrotende middeltjes en pompen verkocht. Om een operatie te krijgen zoeken mannen hun toevlucht tot privé klinieken voor plastische en reconstructieve chirurgie. Het kost hen vele duizenden euro’s, maar dat hebben ze er graag voor over. Helaas ontbreekt goed wetenschappelijk vervolgonderzoek. De plastisch chirurgen die deze operaties uitvoeren zeggen dat ze tevreden klanten hebben, doch de data ontbreken in de wetenschappelijke literatuur.

Artikel in andere taal lezen?

Duits

Spaans

Bestel discreet en anoniem een Penispomp bij Easytoys.nl