neuken

neukenWe spreken van neuken (letterlijk ‘stoten’) als de penis in de vagina of anus gaat. Alle dieren neuken net als de mens al miljoenen jaren instinctief.

Mannetjes en vrouwtjes

Mannetjes en vrouwtjes zoeken naar een partner om mee te paren, en als genoeg vrouwtjes zwanger raken sterft de soort niet uit. Neuken is bij de soorten waar wij het meest op lijken (zoogdieren, primaten) van nature een heftig en meestal kortdurend gebeuren, waarbij het vrouwtje er tamelijk passief bij staat of ligt en het mannetje van achteren zijn penis heftig stotend in de vagina beweegt tot hij een orgasme heeft (klaarkomt) en ejaculeert (een zaadlozing heeft).

Neuken en natuur

De mens heeft meer hersens en kan meer plezier in het neuken hebben dan elk ander dier en ook meer gelegenheid. Mensenvrouwen zijn niet aan een paar dagen in de maand (rond de ovulatie) gebonden om mannen aan te trekken en ze houden er zelf ook van om actief te vrijen en klaar te komen, tenminste als aan een aantal voorwaarden is voldaan (zie hieronder). Sinds meer dan honderd jaar is het ook steeds gewoner geworden om zwangerschap te voorkomen, zodat neuken steeds meer een feest van vrij plezier kan zijn. Maar het natuurlijke neukgedrag blijkt toch wel vaak in de weg te zitten. Dat betekent dat de jongen heftig en in veel te korte tijd klaarkomt, terwijl het meisje passief is en nauwelijks of net niet genoeg opgewonden wordt, en niet klaarkomt. Dit is de meest gehoorde klacht over neuken onder jonge mensen.

Vrijen zonder neuken

Het is goed om in het begin met iemand te vrijen zonder neuken. Je kunt ook eerst lekker met elkaar zoenen en vrijen zonder dat je gelijk begint met neuken (wat dieren wel meteen zouden doen). Vrijen zonder neuken geeft ook meer kans op een orgasme voor beide partijen. Vooral voor meisjes kan dit meer kans op een orgasme geven, als je haar bijvoorbeeld eerst vingert (zie elkaar masturberen) of beft. Als beiden geen ervaring hebben, kan vrijen zonder neuken extra kennis geven en seks veel leuker maken.

vrijen zonder neuken

Voorspel bij het neuken

In ieder geval zal er dan, ook als er geneukt gaat worden, eerst een vrijpartij zijn waarbij het meisje voldoende tijd neemt om op een ontspannen manier opgewonden te raken. Dit wordt wel ‘voorspel’ genoemd. Zij moet dus voldoende vochtig zijn en er echt zin in hebben om zijn penis in haar te voelen. Hij moet voldoende ontspannen en toch opgewonden zijn om met vertrouwen zijn penis in de vagina in te brengen zonder angst dat hij te vlug klaarkomt.

Houding bij het neuken

Man/vrouwervaring

 1. Een geschikte houding om mee te beginnen is als zij op haar rug ligt met licht gebogen benen benen en hij bovenop haar. Deze houding wordt ook wel missionarishouding genoemd.
 2. Het inbrengen kan met zijn of haar hand. Misschien moet zij daarbij de binnenste schaamlippen uiteenhouden om het makkelijker te maken.
 3. Als de penis er eenmaal inzit, moet de jongen in het begin heel zachtjes heen en weer gaan, zodat de bekkenbodemspier zich kan aanpassen aan de grootte van de penis.
 4. Ondertussen kan hij haar strelen en vingeren om de vochtaanmaak te stimuleren en haar meer te laten genieten. Als het fijn is voor de jongen kan hij ook vragen of het fijn is voor het meisje.
 5. Vervolgens kan hij steeds iets sneller/harder/dieper stoten en kun je kijken wat jullie beiden fijn vinden. Het is wel handig om vooral de eerste keren tijdens seks te communiceren over het tempo, hoe hard je stoot en hoe diep je als man gaat.

Man/man

 1. Een geschikte houding om mee te beginnen is als hij op zijn rug ligt met opgetrokken benen benen en de ander bovenop hem. Deze houding is een missionaris variantie.
 2. Het inbrengen kan met de eigen of de ander zijn hand. Misschien kan iemand de billen wat uit elkaar trekken om het makkelijker te maken.
 3. Als de penis er eenmaal inzit, moet de jongen in het begin heel zachtjes heen en weer gaan zodat de kringspier zich kan aanpassen aan de grootte van de penis.
 4. Ondertussen kan hij gestreeld worden om de vochtaanmaak te stimuleren en hem er meer van te laten genieten. Ook hier is het belangrijk even te vragen of het lekker is.
 5. Vervolgens kan hij steeds iets sneller/harder/dieper stoten en kun je kijken wat jullie beiden lekker vinden. Het is wel handig om vooral de eerste keren tijdens seks te communiceren over het tempo, hoe hard je stoot en hoe diep je gaat.

Vrouw/vrouw

 1. Voor vrouwen bij elkaar heb je ook al ‘seks’ wanneer je bezig bent met vingeren (bekijk masturberen) of als je elkaar beft (bekijk de kutkus). Als je als vrouwen geïnteresseerd bent in penetratie, zijn er hulpstukken zoals dildo´s, vibrators en voorbind dildo´s. De dildo´s en vibrators zijn met de hand te gebruiken. De voorbind dildo bind je om je middel en figureert als ‘neppenis’.
 2. Het inbrengen kan met de eigen of de ander haar hand. Misschien moet zij daarbij de binnenste schaamlippen uiteenhouden om het makkelijker te maken.
 3. Als het seksspeeltje er eenmaal inzit, moet het meisje dat penetreert in het begin heel zachtjes heen en weer gaan zodat de bekkenbodemspier zich kan aanpassen aan de grootte van de nep penis.
 4. Ondertussen kan zij haar strelen en vingeren om de vochtaanmaak te stimuleren en haar meer te laten genieten. Het is belangrijk om te vragen of het fijn is voor het meisje.
 5. Vervolgens kan zij steeds iets sneller/harder/dieper stoten en kun je kijken wat jullie beiden fijn vinden. Het is wel handig om vooral de eerste keren tijdens seks te communiceren over het tempo, hoe hard je stoot en hoe diep je gaat.

Klaarkomen

Wanneer je het meisje haar clitoris vingert tijdens het penetreren, is er een veel grotere kans dat het meisje klaarkomt, terwijl ze de penis (of nep penis) in zich heeft. Misschien moet ze voor haar eigen orgasme haar houding aanpassen, zoals de benen strekken. Je kunt ook proberen haar nek erbij te kussen, tepels te zuigen, dijen te kietelen of een vinger in haar anus te steken Mocht je als meisje juist makkelijk klaarkomen, dan kun je het uitstellen door het niet direct stimuleren van de clitoris maar er meer omheen te werken. Ook kun je dan tussendoor je focus leggen op de ander en die bevredigen.
Het kan voor een jongen moeilijk zijn om dan zelf niet klaar te komen. Dit kun je oplossen door langzamer te stoten of helemaal te stoppen, maar de penis er wel in te houden en wel door te gaan met vingeren. Lukt het de eerste keer niet? Niets aan de hand, want de volgend keer probeer je het gewoon opnieuw. Mocht je als jongen moeite hebben met klaarkomen, dan kun je trucjes proberen zoals het spelen met de ballen, kussen in de nek of een vinger in de anus.

Klaarkomen bij neuken hoeft niet

zittend neukenDit is dus het belangrijkste uitgangspunt bij neuken, dat je in het begin vooral geniet van het in elkaar zitten, en het opgewonden worden. Klaarkomen hoeft niet, dat komt heus wel als je je lekker opgewonden (geil) voelt bij elkaar, net zo opgewonden als bij jezelf. Je kunt ook heerlijk neuken terwijl geen van beiden klaarkomt. Veel mensen maken hier onnodig een probleem van, als gevolg van onwetendheid of twijfel over hun ‘prestatie’.

Ervaring met neuken

Wanneer je wat ervaring hebt, zijn er altijd nog meer mogelijkheden om uit te proberen. Zo zou je ook dingen als een ‘vluggertje’ kunnen proberen. Dit houdt in dat je, als je allebei heel erg opgewonden bent maar heel weinig tijd hebt, meteen kunt overgaan tot neuken. Je zou door de spanning eerder klaar kunnen komen. Als je haar tegelijk clitoraal vingert kan het zo zijn dat jullie snel samen komen. Ook is het leuk om een keer buiten het bed seks te hebben, zoals op de bank of in de badkamer. Je kan ook het huis uit. Denk aan de auto, het bos of een pashokje.

artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans