neuken

neukenWe spreken van neuken (letterlijk ‘stoten’) als de penis in de vagina of anus gaat. Alle dieren neuken net als de mens al miljoenen jaren instinctief.

Mannetjes en vrouwtjes

Mannetjes en vrouwtjes zoeken naar een partner om mee te paren, en als genoeg vrouwtjes zwanger raken sterft de soort niet uit. Neuken is bij de soorten waar wij het meest op lijken (zoogdieren, primaten) van nature een heftig en meestal kortdurend gebeuren, waarbij het vrouwtje er tamelijk passief bij staat of ligt en het mannetje van achteren zijn penis heftig stotend in de vagina beweegt tot hij een orgasme heeft (klaarkomt) en ejaculeert (een zaadlozing heeft).

Neuken en natuur

De mens heeft meer hersens en kan meer plezier in het neuken hebben dan elk ander dier en ook meer gelegenheid. Mensenvrouwen zijn niet aan een paar dagen in de maand (rond de ovulatie) gebonden om mannen aan te trekken en ze houden er zelf ook van om actief te vrijen en klaar te komen, tenminste als aan een aantal voorwaarden is voldaan (zie hieronder). Sinds meer dan honderd jaar is het ook steeds gewoner geworden om zwangerschap te voorkomen, zodat neuken steeds meer een feest van vrij plezier kan zijn. Maar zover is het nog niet. Het natuurlijke neukgedrag blijkt nogal vaak in de weg te zitten. Dat betekent dat de jongen heftig en in veel te korte tijd klaarkomt, terwijl het meisje passief is, nauwelijks of net niet genoeg opgewonden wordt, en niet klaarkomt. Dit is de meest gehoorde klacht over neuken onder jonge mensen. Verder komt de klacht dat neuken pijn doet, vooral bij meisjes tamelijk vaak voor.

Vrijen zonder neukenvrijen zonder neuken

Het is goed om in het begin met iemand te vrijen zonder neuken. Als je lekker met elkaar kunt zoenen en vrijen zonder meteen te gaan neuken (wat apen zouden doen), kan het meisje ook klaarkomen met strelen (vingeren, zie elkaar masturberen) of tongen (beffen). Als beiden geen ervaring hebben, kan dat extra problemen geven. Vandaar dat het een goed idee is om te leren vrijen van iemand die al ervaring heeft.

Voorspel bij het neuken

In ieder geval zal er dan, ook als er geneukt gaat worden, eerst een vrijpartij zijn waarbij het meisje voldoende tijd neemt om op een ontspannen manier opgewonden te raken. Dit wordt wel ‘voorspel’ genoemd. Zij moet dus voldoende vochtig zijn en er echt zin in neuken hebben om zijn penis in haar te voelen. Hij moet voldoende ontspannen en toch opgewonden zijn om met vertrouwen zijn penis in de vagina in te brengen zonder angst dat hij te vlug komt.

Houding bij het neuken

Een geschikte houding in het begin is dat zij op haar rug ligt met opgetrokken benen en hij naast haar. Het inbrengen kan met zijn of haar hand. Misschien moet zij daarbij de binnenste schaamlippen uiteen houden. Als de penis er eenmaal inzit, moet hij niet meteen als een hond gaan stoten. Juist het stil laten zitten van de penis en ervan genieten is nu de kunst. Ondertussen kan hij haar strelen en vingeren. Hoe meer hij haar plezier kan geven en hoe minder hij op zichzelf gericht is, hoe langer hij ook zijn penis in haar vagina kan laten zitten en ervan genieten zonder de drang om te gaan stoten en klaar te komen.

Klaarkomen

Op deze manier kan het meisje klaarkomen terwijl ze de penis in zich heeft. Misschien moet ze daarvoor haar benen wel strekken en samenknijpen. Hij kan zijn orgasme uitstellen tot zij klaargekomen is. Lukt het de eerste keer niet, dan is er nog niets aan de hand, want de volgend keer probeer je het gewoon opnieuw.

Klaarkomen bij neuken hoeft niet

zittend neukenDit is dus het belangrijkste uitgangspunt bij neuken, dat je in het begin vooral geniet van het in elkaar zitten, en het opgewonden worden. Klaarkomen hoeft niet, dat komt heus wel als je je lekker opgewonden (geil) voelt bij elkaar, net zo opgewonden als bij jezelf. Er zijn ervaren minnaars die hun eigen orgasme kunnen uitstellen tot de ander komt en dan komen ze dus tegelijk. Maar heel vaak kan het ook na elkaar, of de een wel en de ander niet. Je kunt ook heerlijk neuken terwijl geen van beiden klaarkomt. Veel mensen maken hier onnodig een probleem van, als gevolg van onwetendheid of twijfel over hun ‘prestatie’. Als je met een condoom om vrijt (zie Het gebruik van een condoom), moet je korte tijd na het klaarkomen -als de penis aan het verslappen is- het condoom met twee vingers om de rand vasthouden, zodat het niet afglijdt. Daarna kun je het afdoen (sommigen leggen er een knoop in en deponeren het naast het bed) of nog even laten zitten tijdens het zogenaamde ‘naspel’, waarbij je lekker even ligt na te genieten, volkomen zorgeloos en in vrede met het leven en alle mensen.
Als je bij het neuken geen condoom gebruikt, loopt het sperma uit de vagina als de penis eruit gaat. Als je wilt dat voorkomen, gebruik dan een zakdoek of een paar tissues. Met enige handigheid kan de zakdoek tegelijk met het uithalen van de penis tegen de vaginaopening gedrukt worden. Benen tegen elkaar en bij het opstaan de hand ertegen, dan loopt er niets weg en kun je het sperma in de zakdoek opvangen.

Ervaring met neukenervaring

Als je eenmaal wat ervaring met neuken hebt, kun je elkaars signalen beter opvangen en een plotselinge, onverwachte en snelle beurt doen. Een ongewone plaats is daarbij extra opwindend. Als het goed is komt zij daarbij ook klaar. Dat kan van het neuken zelf, of van het tegelijk vingeren terwijl de penis erin zit. Zo kom je als vanzelf op andere standjes. Als hij zwaargebouwd is vindt zij het misschien wel het prettigst om op hem te zitten. Hij kan daarentegen soms hevig verlangen om tussen haar benen boven te liggen. Hij moet dan wel goed op zijn ellebogen en knieën steunen zodat ze vrijuit kan ademen en bewegen.

artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans