dekutkus

de kutkus (beffen)Het likken of beffen van een meisje is een vorm van kussen. Het Latijnse woord ervoor is cunnilingus, lingus betekent likken en cunni betekent vrouwelijk geslachtsdeel.

Beffen: begin voorzichtig

Net als bij de gewone kus met twee monden is zachtjes en voorzichtig met beffen beginnen het beste. De tong streelt op en neer, langzaam en doelbewust, dan weer even rond de kittelaar (ook wel ‘klit’ genoemd), dan weer daar omheen, langs de kleine schaamlippen. Vergeet ook de grote schaamlippen niet in het opvoeren van de spanning. Maak je tong steeds lekker nat, wissel af en toe van tempo. Let goed op de reactie van het meisje, want daaraan kun je merken wat zij het lekkerst vindt. Je kunt ook vingeren terwijl je likt. Maak je vinger eerst nat met wat speeksel. Speel een beetje met je vinger voor de opening van de vagina, dan merk je wel of het meisje dat extra lekker vindt. Ga voorzichtig naar binnen en beweeg je vinger een beetje heen en weer, op en neer tijdens het likken. Je kunt ook zachtjes met de pink in haar kleine gaatje krabbelen, of alle gaatjes met je vingers vullen.

Beffen; zeggen wat je lekker vindtwat vind je lekker

De kittelaar wordt dikker van de opwinding. Vóór het orgasme trekt de kittelaar zich terug en kan dan extra gevoelig zijn, zodat eromheen likken waarschijnlijk een goed effect heeft. Als een meisje klaarkomt dan kun je dat meestal merken aan wat samentrekkingen en daarna een ontspanning van de spieren in de vagina. Ook komt er, maar dat is vaak al voor het klaarkomen, wat vocht vrij (dat is geen urine). Als je niet weet waar je op moet letten en je wilt wel graag weten of het meisje geniet of is klaargekomen dan vraag je gewoon of het lekker is. Misschien heeft ze wel een speciaal verzoekje en kan ze je aanwijzingen geven. Andersom: als iemand je likt maar net teveel afwisselt of net niet op de goede plekjes komt, zeg dan hoe je het nog lekkerder zou vinden. Je zou denken dat meisjes beter dan jongens weten hoe ze moeten beffen maar dat is niet zo. Denk er aan dat er grote verschillen kunnen bestaan. Iedereen die iemand wil verwennen met een kutkus moet letten op de signalen van de gekuste en die eventueel om advies vragen.

Beffen; samen actief

In tegenstelling tot de gewone kus, waar je allebei actief bezig bent, kan bij het beffen het gevoel ontstaan dat je ‘in je eentje’ bent. De kusser is actief, de gekuste is passief. Oogcontact is wat lastiger, al kun je wel proberen elkaar af en toe aan te kijken. Dat kan heel opwindend zijn. Of de kusser raakt de hand of het lichaam aan van de gekuste, en de gekuste streelt door het haar van de kusser. Er zijn veel manieren te bedenken om elkaar niet uit het oog te verliezen.

Beffen; hygiëne

orale seksDe gekuste moet zorgen dat zij lekker ligt en dat er genoeg bewegingsruimte is voor de kusser. Zorg voor een goede hygiëne vooraf, het is lekkerder om een schoon iemand te kussen. Ook teveel haar kan een lustremmend effect hebben. Nog wat hygiënische tips: je kunt de vinger waarmee je in haar poepgaatje bent geweest beter niet meer in haar vagina doen. Als iemand daar gevoelig voor is kan dat door bacteriën gaan irriteren. Voor de echt voorzichtigen zijn er beflapjes te koop. Die liklapjes zijn van latex gemaakt en er is een smaakje op aangebracht. Gebruik dan wel een glijmiddel, anders is het te droog. Gevorderden kunnen het likken nog avontuurlijker (houding, kleding) of smakelijker (slagroom, honing) maken. Of je verwent elkaar om beurten met een kutkus of een pijpkus, of tegelijkertijd als dat qua lichaamslengte kan. Beide soorten likken hebben een groot voordeel: je kunt er niet zwanger van raken.

artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans