vrouwencondoom

vrouwencondoomHet meest bekende merk vrouwencondoom, Femidom, is gemaakt van heel dun polyurethaan. Het vrouwencondoom wordt in de vagina geplaatst en heeft een opening waar de penis in kan.

Voordelen van het vrouwencondoom

Een voordeel van het vrouwencondoom is dat je als meisje zelf controle hebt over het voorkomen van zwangerschap en soa’s.
Het vrouwencondoom is vooral geschikt voor meisjes die weinig seks hebben en geen ander voorbehoedsmiddel gebruiken en die met iemand naar bed gaan die geen condoom wil gebruiken.

Inbrengen van het vrouwencondoomvrouwencondoom inbrengen

Controleer altijd of de houdbaarheidsdatum van het condoom niet verstreken is en dat het een Europees CE-keurmerk heeft.
Haal het vrouwencondoom voorzichtig uit de verpakking, zodat je het niet met scherpe nagels kan beschadigen.
Zoek een voor jezelf prettige positie. Je kunt gaan liggen, zitten, hurken of met een been op een stoel gaan staan. Knijp de ring aan de dichte kant van het vrouwencondoom met duim en middel- of wijsvinger samen. Open met je andere hand je binnenste schaamlippen en schuif de ring van het vrouwencondoom je vagina binnen en duw het helemaal naar achteren. De ring aan de open kant van het vrouwencondoom schuif je over je buitenste schaamlippen. Je bent nu klaar voor veilige seks.
Zorg ervoor dat de penis niet buiten het condoom de vagina in gaat. Je kunt hem daarmee een handje helpen. Na het klaarkomen van de jongen kun je nog even nagenieten. Als hij z’n penis eruit haalt moet je met je vingers de buitenste ring van het vrouwencondoom vasthouden en het voorzichtig uit je vagina trekken en later weggooien. Gooi een vrouwencondoom niet in het toilet.

Video:

Hoe gebruik je het vrouwencondoom

Artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans

Vrouwencondooms koop je discreet online bij pabo.nl