knijptechniek 

knijptechniek Als je vindt dat je te vlug klaarkomt is dat heel vervelend. Het kan zijn dat je altijd binnen een halve minuut klaarkomt, na enkele stoten, of zodra de penis in de vagina zit, of zelfs al daarvoor. Hier een oefening voor als je te vroeg klaarkomt.

Knijptechniek: opbouwen van uithoudingsvermogen

De knijptechniek is een trucje waarmee je een soort uithoudingsvermogen kunt opbouwen. Zoals bij elke truc zal hij niet bij iedereen werken, maar je kunt het allicht proberen. Het is leuk om het met je vrijpartner te doen, maar je kunt de knijptechniek ook alleen proberen bij het aftrekken.

Knijptechniek: de oefening

Ga samen bloot op bed zitten, tegenover elkaar, met de benen gespreid, in een makkelijke houding. Je vrijpartner streelt je penis tot hij stijf wordt, en pakt vervolgens je penis met de duim vlak onder het toompje en de wijs- en middelvinger aan de andere kant. Even stevig knijpen, gedurende drie of vier tellen. Het gevolg van dit knijpen is dat bij jou de drang om klaar te komen verdwijnt en de penis iets slapper wordt. Een half minuutje wachten en weer opnieuw strelen, zodat jij weer opgewonden wordt. Je partner knijpt weer even stevig, weer drie of vier tellen. Doe dit een aantal keren, zolang je het gevoel hebt dat het goed gaat, maar toch niet langer dan een minuut of tien. Ga dan slapen of iets anders doen, of verwen je partner met een kutkus of een pijpkus. De volgende vier of vijf keer herhaal je dit knijprecept en ga je steeds een stukje verder. Je laat je vrijpartner pas knijpen als jij aangeeft dat je opgewonden wordt, dat kan telkens iets later zijn.

Knijptechniek: veranderen van vrijpatroon

Je kunt door deze knijptechniek een paar dingen bevorderen. Jij ervaart dat je gedurende enige tijd seksueel opgewonden kan zijn, zonder dat je daarbij onmiddellijk een zaadlozing krijgt. (Zie ook seks zonder neuken) Het is ook leuk om samen met de persoon waar je graag mee wilt vrijen eens iets uit te proberen, en niet meteen tot de ‘daad’ (waar je allebei misschien een ontevreden gevoel over hebt) over te gaan. Ook betrek je je vrijpartner bij iets wat jij als een probleem ervaart en waar je je misschien alleen door voelt. Eigenlijk ben je bezig je vrijpatroon te veranderen. Die oude manier van vrijen, waar je niet tevreden over bent.

Knijptechniek: de volgende stap

De knijptechniek is ook te gebruiken tijdens het neuken. Je moet dan wel eerst gewoon geoefend hebben. Herhaal eerst, om weer te wennen, een paar keer in de vorige houding de knijptechniek. Dan gaat je vrijpartner met haar gezicht naar je toe en haar benen over jouw benen heen op je zitten. Niet echt zitten, maar zo’n beetje boven je hangen. Haar knieën zijn ongeveer ter hoogte van jouw tepels. Ze kan nu je penis vasthouden en rustige in haar vagina brengen. Blijf zo even zitten zonder te bewegen. Blijf elkaar aankijken en hou het gezellig. Dan komt zij weer omhoog en past de knijptechniek toe. Ditzelfde herhaal je nog een aantal keren. Het belangrijkste wat je hiermee bereikt is dat jullie beiden nu bewust kunnen voelen en ervaren dat de penis in de vagina zit en dat dat lekker is, in plaats van een dreigend onheil. Net als bij de eerste knijptechniek-oefening, ga je nu de tijd dat de penis in de vagina zit steeds langer maken. Als je wat meer uithoudingsvermogen hebt, kun je de seksuele opwinding gaan vergroten. Zij door met haar heupen voorzichtig draaiende bewegingen te maken, jij door met haar mee te bewegen. Streel elkaar als het ware van binnenuit. Ook kun je heel zachtjes op en neer bewegen. Kijk naar elkaar en naar wat je doet. Zo kun je stapje voor stapje verder gaan. Elke keer dat zich een situatie voordoet waarin je te snel klaarkomt, bijvoorbeeld bij een nieuwe vrijpartner, herhaal dan gewoon weer de oefeningen.

Artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Spaans