vrijenzonderneuken

vrijen zonder neukenSeks is meer dan een penis in een vagina. Er is zoveel meer te ontdekken!
Hoe begin je aan vrijen zonder neuken?

Vrijen zonder neuken 1: aanraken

Aanraken is meestal het begin van de seksuele opwinding en intimiteit. Als je iemand nog maar pas kent en je wordt voor de eerste keer aangeraakt is de seksuele opwinding erg sterk. Het aanraken van de handen, het strelen van het gezicht, lippen in je nek, fluisteren je oor, de beweging van een hand over je been, ze zijn allemaal zo opwindend dat het hart sneller gaat kloppen. Je kunt er bij het idee al helemaal warm van worden.

Vrijen zonder neuken 2: zoenen

Zoenen is een fantastische bezigheid. Als we aan het zoenen zijn houden onze handen de ander vast en kunnen we elkaar ontdekken. Zoenen is belangrijk. Om de ervaring fijn te maken kun je het best zacht, voorzichtig en speels beginnen. Zeg wat je lekker vindt en vraag dat ook aan de ander. Vergeet niet dat zoenen op geen enkele school en bijna nooit thuis wordt geleerd. Als je geen idee hebt hoe je moet zoenen, zijn er altijd wat standaard tips om te ontdekken wat jij lekker vindt (zie de kus).

Vrijen zonder neuken stap 3: strelen

Als je langere tijd alleen maar zoent, kun je uiteindelijk gaan verlangen naar meer. Meer contact, meer prikkeling en meer seksuele aanraking. Wanneer er is gesproken over verder gaan dan zoenen is het tijd voor een volgende stap. Je kunt beginnen met het strelen van de borsten en andere delen die gewoonlijk bedekt zijn. Begin eerst in de buurt rondom deze delen met strelen en spreek van tevoren af dat de ander altijd stop mag zeggen. Ook hier is het zachtheid en voorzichtigheid belangrijk. Op dit gebied is ook ruimte voor creativiteit. Probeer rondjes, zigzag, op en neer of er net langs strelen. Het mag in de films of porno opwindend lijken als mensen in complete opwinding zich wild laten gaan, maar in de realiteit is dit niet voor iedereen prettig en zeker niet in het begin.

vrijen zonder neukenVrijen zonder neuken 4: handwerk

Tot slot, en dit mag best pas na een paar keer zoenen en vrijen, kun je elkaars penis/vagina aanraken en stimuleren. Als je beiden vindt dat seksuele gemeenschap nog niet hoeft is dit een perfecte manier om heerlijke seks te hebben en heerlijk klaar te komen. Ook voorkomt dit zwangerschappen of infecties.

Hoe kan ik een jongen klaarmaken?

De eerste keer dat je een penis vasthoudt is erg opwindend, misschien een beetje beangstigend. Het is daarom ook belangrijk rustig en zachtjes te werk te gaan. Bedenk je dat hij erg gevoelig en kwetsbaar is. Begin niet gelijk met de voorhuid terug te trekken, hou hem gewoon zachtjes vast en beweeg je vingers een beetje op en neer en kijk naar wat je doet. De penis is de eerste keer dat je hem aanraakt waarschijnlijk al hard en groter dan eerst, omdat de jongen al opgewonden is door het zoenen en vrijen. Na een tijdje masturberen kan een jongen klaarkomen en krijgt hij een orgasme. Als de jongen een orgasme heeft komt er sperma uit de penis. Het sperma komt er in een aantal kleine stootjes uit. Het is een goed idee om wat tissues of een zakdoek bij de hand te hebben om het sperma op te vangen of weg te vegen. Het is heel natuurlijk spul dat lijkt op eiwit en kan makkelijk weg gewassen worden met wat warm water en zeep.

Praktische tips:
1. Je kunt een jongen masturberen door de hand op en neer over de penis te bewegen. Het kan voor de jongen fijn zijn om wat glijmiddel of spuug erbij te gebruiken. Je kunt het beste zachtjes beginnen.

2. Als hij aangeeft dat het fijn is en dat hij gaat komen, kun je het beste in hetzelfde tempo doorgaan totdat hij klaarkomt. Door teoverleggen kun je steeds beter leren hoe hij het lekker vindt.

3. Hou er rekening mee dat een jongen het ook spannend kan vinden en daardoor erg snel of juist moeilijk of niet kan klaarkomen. Dit kan gebeuren en is niets om je beiden voor te schamen.

4. Je kunt ook de ballen zachtjes masseren, want die zijn soms erg gevoelig en kunnen helpen met ontspannen en misschien bij het bereiken van een orgasme.

5. Als je wat meer ervaring hebt kun je proberen de penis te kussen, hem in je mond nemen en klaar laten komen door likken of met je mond een pomp beweging te maken. Orale seks is veiliger dan neuken, de kans op infecties is kleiner. Zie ook de pijpkus.

Hoe kan ik een meisje klaarmaken?De kunst van het vrijen

Hierbij kun je dezelfde spanning ervaren als bij het bevredigen van een jongen. Ga dus zachtjes en rustig te werk.

Praktische tips:
1. Je kunt een meisje masturberen door heel voorzichtig de vingers over haar vagina te bewegen (wat we hier ‘vagina’ noemen is eigenlijk ‘vulva’, maar dat is een weinig gebruikt woord).

2. Het kan zijn dat zij al vochtig is door de opwinding van het zoenen en vrijen, anders moet je eerst daar nog wat extra tijd voor nemen. Je kunt ook de vingers nat maken met wat spuug. Het is van belang voor het plezier van het meisje dat ze nat is, voordat je begint.

3. Het meest gevoelige plekje van een meisje is de clitoris en de directe omgeving. Je moet in het begin voorzichtig zijn, dus absoluut niet te hard of te snel wrijven. Je kunt aan haar vragen of je moet vertragen of versnellen om haar klaar te laten komen.

4. Veel meisjes vinden het niet gemakkelijk om tot een orgasme te komen. Vaak hebben ze bij het masturberen hun eigen techniek om klaar te komen en het is moeilijk dat te weten, zonder het te vragen. Sommige meisjes vinden het lekker om bij het masturberen een vinger in de vagina te hebben of een vinger die de anus streelt, of ze kunnen alleen maar klaarkomen als ze hun benen strak tegen elkaar houden of op hun buik liggen. Over al deze dingen kun je beste van tevoren praten om het leuker te maken.

5. Je kunt het meisje ook klaar laten komen door het zoenen, zuigen en likken van haar vagina. Ook hierbij is het belangrijk dat in het begin heel zachtjes te doen, te vragen of ze het fijn vindt en te laten merken dat je het lekker vindt (als je het niet lekker vindt, hoef je het niet te doen). Orale seks is veiliger dan neuken, de kans op infecties is kleiner. Zie ook de kutkus.

Soms is het beter uit om te vrijen zonder dat de penis de vagina binnengaat

Bijvoorbeeld tijdens de menstruatie, als gedurende de eerste dagen de bloeding zo hevig is dat zij of jij seks niet prettig vindt.
Een andere reden om geen gemeenschap te hebben is om zwangerschap te voorkomen. Bevruchting is slechts een paar dagen per maand (rond de ovulatie, halverwege de cyclus) mogelijk. Echter, zaad kan nog een paar dagen verder leven in het lichaam, waardoor je nog steeds zwanger kan raken als je een paar dagen voor je ovulatie seks hebt gehad. Als je geen voorbehoedsmiddel (zie anticonceptie) kan gebruiken, kun je het beste vrijen zonder neuken.
Het kan ook zijn dat je een infectie of een SOA wilt vermijden, of dat een van de partners een huidirritatie heeft die bij de het neuken pijn (zie pijn bij het vrijen) veroorzaakt. Ook zijn er aandoeningen die zorgen voor pijn, zoals vaginisme en een te krappe voorhuid.

Leren vrijen

Tenslotte is het de beste aanpak voor mensen die elkaar net ontmoet hebben om niet meteen gemeenschap te hebben. Er is zo veel te ontdekken, en het is gewoon leuk om dat stap voor stap te doen. Ook voor gevorderden die elkaar net hebben ontmoet is het geen slecht idee elkaar eerst wat beter te leren kennen. Het is ook zeker niet een ongeschreven regel om na het vrijen.

Vrijen zonder neuken

Kortom, je kunt geweldige seks hebben zonder neuken. Maar ook met de penis in de vagina is er meer intimiteit mogelijk, door meer ontspanning en communicatie. Het komt heel veel voor dat meisjes door neuken alleen niet klaarkomen, daar kan het masturberen van de clitoris bij helpen. Tegelijk klaarkomen is meestal niet een realistische verwachting. Het enige wat belangrijk is, is dat je er allebei een goed gevoel aan overhoudt. Een ‘vluggertje’ kan dus ook heerlijk zijn. Een `vluggertje ́ is echter leuker met enige ervaring en die kan men goed opdoen door vrijen zonder neuken.

Blog.easytoys.nl

Lees het boek De kunst van het vrije(n) en er gaat een wereld voor je open!

Dik Brummel, De kunst van het vrije(n), NVSH 2007, isbn 978-90-6050-094-1. Te bestellen bij de boekhandel of bij bol.com

Artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans