analeseks

anale seksAnale seks (ook wel ‘op z´n Grieks’ genoemd) is een variatie die veel genoegen kan schenken als beide partners het willen. De meest gestelde vragen zijn: is dat gaatje niet veel te klein, doet het pijn, kan het kwaad, dat wil zeggen beschadiging veroorzaken aan de kringspier of de endeldarm, infectie veroorzaken, of tot verslapping van de kringspier leiden?

Een ander soort vragen betreft de techniek: wat is de beste manier om het te doen, welke houding is geschikt, onder welke omstandigheden en wat moet je doen om het zo prettig mogelijk te maken? En dan zijn er nog vragen die misschien op de achtergrond spelen, zoals: is het wel normaal of natuurlijk, waarom wil hij dat, gaat het gewone gaatje hem vervelen, heeft hij dat idee ergens vandaan, pornoblaadjes of internet, en moet ik mij daar nu aan onderwerpen? Men doet er goed aan deze twijfels eerst weg te nemen alvorens aan het anale avontuur te beginnen. Hieronder volgen enige praktische wenken.

Beiden moeten zin hebben

Voorwaarde bij anale seks is dus dat beiden er zin in hebben. Bij ervaren minnaars blijkt dat min of meer vanzelf. Het is nu eenmaal voordehandliggend dat men al een tijd met elkaar vrijt, van de gewone houding overgegaan is op het uitproberen van variaties, elkaar dus behoorlijk goed kan aanvoelen, en ook zonder al te veel woorden kan laten merken of men iets wil. Ook zijn beiden op de hoogte van de volgende feiten: De anale kringspier is strakker dan de vaginale, maar kan zich toch voldoende uitrekken om een penis te omvatten. Dit is erg algemeen gesteld: net als bij vaginale coïtus maakt het wel uit hoe groot de penis is en hoe klein de anus. Het aantal gevallen waarin anale seks eenvoudig niet gaat of te pijnlijk is vanwege de relatieve afmeting van de penis, is groter dan bij vaginale gemeenschap. Als het wel gaat, zijn er op zich geen nadelige gevolgen voor de anale kringspier. Deze herstelt zich na het terugtrekken van de penis over het algemeen volledig. Ook krijgt men van anale seks geen aambeien of andere aandoeningen. De endeldarm bevat grote hoeveelheden bacteriën die in de vagina tot infecties kunnen leiden. Daarom is het beter om niet tijdens een vrijpartij anaal contact te laten volgen door vaginaal contact.

Voorbereiding van anale seksanale seks

Het is bijna nooit prettig – om het zacht te zeggen – als men zonder enige voorbereiding in een vlaag van geilheid tot anale seks overgaat (behalve in fantasieverhalen met een zeker sm gehalte). Het vereist dus een beetje ernaartoe werken. Enkele tips: Bij het gewone vrijen kan hij als vanzelf zijn vinger in de buurt van haar kleine gaatje brengen. Een goed moment is als zij al opgewonden is en net nog een beetje extra genot kan hebben. Een heel lichte krabbeweging op haar anale spier (hetzelfde als wat zij bij hem kan doen) kan een prettig explosief effect hebben. De volgende keer kan hij zijn vinger iets langer op die plaats houden, daarna heel voorzichtig de vinger iets inbrengen, en zo verder. Let erop dat de vinger geen lange nagel heeft en dat er voldoende vocht (het beste is haar natuurlijke lustvocht, anders speeksel of glijmiddel) is. Vooral wanneer zij aanvankelijk aarzelingen heeft, mag voor de voorbereidingsfase van anale seks best enige tijd worden uitgetrokken, eerder in maanden dan in weken gerekend. Zij kan zich in die periode ook zelf voorbereiden door een vinger of voorwerp (niet scherp, van klein naar groter) in te brengen.

Uitvoering van anale seks

De volgend stap is dan het recht tegen de anus plaatsen van de penis, ook weer wanneer zij opgewonden is. Dit kan in verschillende houdingen. Tip: Beiden opzij, met de gezichten naar elkaar en hij tussen haar benen. Of beiden opzij, hij achter haar. In beide houdingen kan hij goed haar billen omvatten en haar gaatje iets open houden. De penis is goed vochtig, evenals haar gaatje, waar hij zachtjes tegenaan drukt. Naarmate haar opwinding groeit kan hij wat steviger drukken, haar reactie afwachten, als ze hem aanmoedigt iets verder gaan. Het kan hierbij blijven tot de volgende keer. Men gaat dan elke keer een stapje verder en het grote moment van de volledige penetratie wordt uitgesteld tot een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld haar verjaardag. Al die tijd heb je samen steeds een geheime afspraak en dat maakt het leuk en spannend. De penetratie verloopt meestal in twee stadia: de penis drukt tegen de opening en blijft dan wachten tot de partner zich ontspant en door een diepe zucht de anale spier zich opent. Vervolgens glijdt de penis naar binnen en wordt achter de eikel strak omgeven door de anale spier. Dit kan beiden veel genot schenken. Bewegingen moeten voorzichtig uitgevoerd worden en over het algemeen niet te lang duren.

Algemene tipsanaal glijmiddel

  • zowel bij de voorbereiding als de uitvoering van anale seks is het aanbevolen om alle meer dan oppervlakkige contacten tussen penis en anus niet te laten volgen door penis-vagina contact. Dus je kunt wel beginnen met gewoon vrijen en neuken, maar als je dan overgaat op anaal contact moet je niet daarna weer in de vagina gaan.
  • goede hygiëne bij anale seks is belangrijk. Zorg voor een schone piemel, een schoon gaatje en een geleegde endeldarm
  • gebruik bij anale seks veel glijmiddel. Naast het natuurlijke vocht kan speeksel of lubricant uit een tube goede diensten bewijzen.

Artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans

Zie ook veel gestelde vragen over anale seks