dekusde kus

Eén keer moet de eerste keer zijn. Dat geldt ook voor kussen. En er valt altijd nog iets te leren. 

Het kussen van een bepaalde persoon kan enorm opwindend zijn, wees er dus op voorbereid dat je barst van de spanning. Het is iets angstigs, iets leuks, het tintelt, het is even wennen, je voelt je onhandig, je krijgt kippenvel en het is heerlijk. Wat je ook van plan bent, zorg ervoor dat je schoon en fris bent (tanden poetsen, pepermuntje, schoon lijf in schone kleren, beetje parfum). Probeer te ontspannen en vooral te genieten.

De kus; voorbereiding

Het maakt niet echt uit waar je elkaar kust. Maar als je een bepaald persoon voor de eerste keer kust werkt een rustig plekje het beste. Onder een boom, aan het strand als de zon ondergaat, in een portiekje, bij de voordeur als je iemand thuisbrengt, op de achterste rij in de bioscoop, in de auto. Verzin het maar.

De kus; hoe zoen je

Als jij het initiatief neemt, kun je bijvoorbeeld een arm om de schouder van de ander leggen en kijk je de ander in de ogen of als je tegenover elkaar staat pak je de handen beet. Je kunt ook een arm om de middel van de ander leggen of door de haren strijken, hals aanraken, etc. Maar, hoe tongzoen je nou?

1. Begin met een normale kus en hou je mond tegen de ander gedrukt. Je tuit je lippen een beetje, alsof je een slokje hete thee neemt. Doe je mond voorzichtig wat open en raak met het puntje van de tong de lip van de ander aan. Niet te hard drukken en hou je lippen ontspannen.
2. Probeer dit heel even en kijk daarna de ander aan en vraag of die het fijn vind. Het afwisselen met kussen en pauzes kun je een paar keer herhalen. Je kunt ook met je lippen zachtjes ‘knijpen’ in de boven- of onderlip van je kuspartner voor afwisseling. Tussendoor kun je zachte kusjes geven op de rest van het gezicht van je geliefde, bijvoorbeeld richting een oor of de hals.
3. Als het voor beiden fijn is en jullie hebben beiden de mond open, kun je beginnen met “tongzoenen”. Draai je tong zachtjes om zijn of haar tong heen. Probeer meerdere plekken van de tong zachtjes te voelen. Wanneer je het ongemakkelijk begint te voelen voelt, wissel je van beweging.
4. Om te zorgen dat je de tanden van de ander niet raakt moet je het hoofd voldoende schuin houden. Als je wilt kun je bij het zoenen de tong lichtjes zuigen.
5. Je merkt misschien wel dat je elkaar vanzelf steviger vast gaat houden en dichter tegen elkaar gaat staan. Als dat niet zo is, probeer dat dan eens. Dit kan het prettiger maken.
6. Geef de kus een geleidelijke afloop, dus niet plotseling ophouden.

Als je een jongen bent kan het zijn dat je na een tijdje een stijve krijgt. Als je een meisje bent kan het zijn dat je in en net buiten je vagina extra vochtig wordt. Dit zijn tekenen van opwinding. Wees dan niet bang dat de ander dat merkt, het hoort erbij. Adem tussendoor rustig in en uit.  Je kunt door de spanning ook veel speeksel aanmaken of juist minder. Probeer regelmatig te slikken of neem even een slokje water. Als er iets mis gaat (neuzen tegen elkaar of zoiets) lach er dan gewoon om. Als de ander verlegen is, neem het initiatief. Maar hou je een beetje in zodra je merkt dat de ander het initiatief wil overnemen. Ben jij verlegen, laat je dan meevoeren door de ander. Ontspan en geniet!

De kus; voor gevorderdenkussen

Als je al wat langer zoent kun je om het spannend te houden wat gaan experimenteren. Vederlichte kusjes tussendoor op wangen, neus, oren, nek. Oor Knabbelen, oor fluisteren, ademen, zuchten. Je kunt bijten, sabbelen, zuigen, likken, bedenk het maar. Laat de ander weten wat je wel of niet lekker vindt.
Er zijn ook verschillende kussen die erg leuk zijn om te proberen:
– De onderwaterkus is ook voor beginners geschikt.
– De lawaaikus is is vooralk grappig leuk met veel gesmak.
– De muziekkus: kus mee op het ritme van de muziek.
– De tegenkus wacht even en geeft een ander soort kus terug (tegen droog nat, tegen snel langzaam). Deze kus zorgt voor spanning en verwarring.
– De snoepkus kent veel variaties: samen één draad spaghetti eten, ijs met slagroom, chocola, pepermunt, citroen, voorzichtige slokjes limonade of champagne. Alles wat eet- en drinkbaar is leent zich voor verplaatsing tussen de monden.
– Eten en drinken kunnen in de slaapkamer leiden tot de kliederkus, Elk deel van het lichaam kun je likken, lebberen, behappen en smullen.
– De electrische kus is de klap op de vuurpijl: maak jezelf statisch/elektrisch door je te wrijven of rollen in een hoogpolig tapijt, of door gewoon zo’n trui uit te trekken, je hoort het knisperen en knetteren, de handen op de rug, de monden langzaam naar elkaar, en je gaat uit je dak.

Zie ook: kim-holland-vertelt/

Artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans