bacteriëlevaginose

bacteriële vaginoseBacteriële vaginose kan ontstaan als gevolg van het te lang inhouden van een tampon of het overdreven wassen van de vagina met zeep. De zuurgraad van de vagina raakt daardoor uit balans. Hoe minder zuur het milieu van de vagina, hoe meer bacteriën de kans krijgen om overmatig te groeien.

Verschijnselen van bacteriële vaginose

Het meisje heeft een grijswitte afscheiding uit de vagina die zurig of naar vis ruikt. Bij contact met sperma wordt die lucht sterker. Je kunt ook bacteriële vaginose hebben zonder dat je er last van hebt.
Een onbeschermde penis kan in de vagina door de bacteriële vaginose worden aangedaan. De jongen heeft meestal geen klachten.

Onderzoek op bacteriële vaginose

Het onderzoek op bacteriële vaginose bestaat uit een uitstrijkje van de oppervlakte van het slijmvlies van de penis of vagina, dat vervolgens onder de microscoop wordt bekeken en waarvan de zuurgraad wordt bepaald.

Behandeling van bacteriële vaginose bacteriële vaginose

Je hoeft bacteriële vaginose alleen te laten behandelen als je klachten hebt. De behandeling van bacteriële vaginose bestaat een medicijnenkuurtje en het voorschrift om je vagina niet met zeep te wassen.

Meer informatie

Artikel in andere taal lezen?

 

Duits

Frans

Spaans

soaaids.nl