vibrators

Seksuele hulpmiddelenDe vibrator bestaat al meer dan honderd jaar. Met de uitvinding van de elektriciteit en de toepassing daarvan in huishoudelijke en gezondheidsapparaten werden ook de lustbevorderende eigenschappen van trillende objecten ontdekt. Massage-apparaten en electrische tandenborstels bleken ook bruikbaar te zijn voor het stimuleren van seksuele opwinding.

Vibrator als hulpmiddel bij seksuele problemen

Naast het vergroten van genot en ter afwisseling of uitbreiding van de masturbatie, werd en wordt de vibrator ook in de seksuologische praktijk wel aanbevolen als hulpmiddel bij seksuele problemen. In de eerste plaats natuurlijk in het geval van het niet klaar kunnen komen, anorgasmie, een klacht die vooral bij vrouwen voorkomt, en soms bij mannen. Het niet of moeilijk tot orgasme kunnen komen van de vrouw is een bekend verschijnsel bij stellen. Meestal ligt het probleem bij de manier waarop en de verwachting waarmee men seks heeft. De man komt dan naar zijn gevoel te vlug en de vrouw te langzaam of niet klaar. De vibrator kan een hulpmiddel zijn om je eigen mogelijkheden te ontdekken.

Vibrator voor mannen

Naast vibrators voor vrouwen -die ook door mannen gebruikt werden en worden- zijn ook speciale vibrerende objecten voor mannen op de markt gekomen. Deze hebben meestal de vorm van een vagina en hebben een holte waarin de penis past, die dan vervolgens door vibratie opgewonden raakt en klaarkomt.

Vormgeving vibrator

In de vorm van de vibrator voor vrouwen is steeds meer variatie ontstaan. Na de oude staafvibrator van hardplastic is er een assortiment van nieuwe zachtplastic penisvormen gekomen, die veel gebruiksvriendelijker zijn, langer vibreren, verschillende snelheden kennen, en voorzien zijn van knobbels en uitsteeksels voor het tegelijk prikkelen van clitoris, vagina (inclusief G-spot) en anus. Ook het geluidsvolume van de nieuwe vibrators is lager dan van de oude. Een van de meest voorkomende klachten was steeds dat het brommende en soms rammelende geluid van de vibrator een storend element vormde. Vooral bij stellen die de vibrator als hulpmiddel geadviseerd kregen leverde het geluid ergernis en tegenzin op.

Apparaten

Hieronder verstaan wij alle mechanische hulpmiddelen die gebruikt worden voor het verbeteren van de seksuele prestatie en/of het verhogen van genot.
de vacuümpomp kan helpen de erectie tot stand te brengen. De (slappe) penis wordt in een holle koker ingebracht, waaruit vervolgens de lucht gedeeltelijk wordt weggezogen. Door de ontstane onderdruk stroomt de penis vol bloed en komt zo in erectie. Onderaan de schacht van de penis wordt vervolgens een ring geplaatst om te zorgen dat het bloed niet wegstroomt en de erectie behouden blijft. De koker wordt nu afgenomen, en de erectie zal lang genoeg kunnen duren voor een succesvolle sessie.
de penisring of cockring kan ook gebruikt worden, wanneer de erectie wel spontaan tot stand komt, maar de neiging heeft snel weer te verdwijnen. De penisring dient dan uitsluitend om de erectie langer aan te houden.

Sextoys anoniem en veilig bestellen bij Easytoys.nl