klaarkomen

voortijdig klaarkomenAlles over klaarkomen, van helemaal niet kunnen klaarkomen of veel klaarkomen tot klaarkomen binnen een minuut of tijdens het voorspel.

klaarkomen binnen 1 minuut

Tijdens de seks kom ik binnen 1 minuut klaar. Dat is afschuwelijk. Ik wil wat meer te bieden hebben dan 1 minuut. Wat is daar aan te doen?

Er is wel een therapie voor, met medicijnen, maar dan moet het echt een medische oorzaak hebben. En dat moet eerst worden vastgesteld. Heel vaak is het probleem gelegen in de manier van vrijen van beide partijen. Heb je al op de site gekeken bij voortijdige zaadlozing? Je opmerking dat je ‘wat meer te bieden wilt hebben’ zegt iets over de manier waarop je aan de liefde begint. Misschien kan dat anders. Lees maar eens wat er staat, dan kun je het advies opvolgen of weer schrijven of naar de huisarts gaan voor een verwijzing naar een seksuoloog. Het te snel klaarkomen is een veel voorkomende klacht. De commercie maakte daar gebruik van door het aanbieden van allerlei middeltjes waardoor je urenlang het orgasme zou kunnen ophouden. Dat wil niet zeggen dat er niet bruikbare wetenschappelijk geteste stoffen op de markt kunnen komen die de klachten in ieder geval verlichten. Er is bijvoorbeeld een Durex condoom, dat sommige mensen goed bevalt. Uiteraard ook omdat ze erin geloven.

Te snel klaarkomen: Mijn man komt te snel klaar

Mijn man (61) hij heeft totaal geen last van erectieproblemen, maar het vervelende is dat hij helaas heel snel klaarkomt. Wat kan hij hieraan doen, want het is niet leuk en fijn meer.

Hebben jullie al gekeken op onze website bij voortijdige zaadlozing? Er is met medicijn iets aan te doen, als de oorzaak inderdaad medisch is. Er is ook een condoom op de markt van Durex, Performa geheten, dat bij sommigen goede resultaten oplevert.

Klaarkomen zonder zaadlozing?

Ik vroeg mij af of het voor mannen ook mogelijk is om wel een orgasme te krijgen, maar geen zaadlozing.Mijn vriend is in mij klaargekomen, maar toen ik het condoom nakeek, bleek er geen sperma in te zitten.

Dat is zeker mogelijk. Hij heeft dan een retrograde ejacualtie, zoals dat medisch heet. Het sperma verdwijnt in de blaas en wordt later uitgeplast. Het is op zich niet erg, maar vaak vinden mensen het niet zo leuk en dan is een bezoek aan de uroloog opportuun.

Haarverlies bij veel klaarkomen?

Ik zou graag willen weten of je inderdaad meer haar verliest als je veel klaarkomt. En hoe lang duurt het voordat automatisch een orgasme krijgt vanwege het feit dat de balzak geleegd moet worden?

Er is geen verband tussen haarverlies en klaarkomen. Dit verhaal komt uit de oude doos van bijgeloof. Wat de tweede vraag betreft: Dat verschilt heel sterk van persoon tot persoon. Het is ook niet zo dat de balzak ‘geleegd’ moet worden. Het vocht bij een zaadlozing komt niet uit de balzak maar uit de prostaat. Van de miljarden ongebruikte zaadcellen uit de balzak wordt het grootste deel in het lichaam zelf afgebroken.

Hoe komen meisjes klaar?

Ik vraag me af hoe het eruit ziet als vrouwen klaarkomen. Bij jongens loopt of spuit er sperma uit. Hoe is dat bij meisjes?

Meisjes produceren geen sperma, dus spuit er niets uit. Maar tegenwoordig hoor je veel over vrouwelijke ejaculatie. Ook op het internet zie je daar veel voorbeelden van. Vaak is dat echter nep. Maar er zijn ook serieuze verhalen. Bij sommige meisje wordt waarschijnlijk wel wat vloeistof geproduceerd bij het klaarkomen.

Mijn vriendin komt niet klaar

Ik ben een jongen van 18. Mijn vriendin is 16. We kennen elkaar 7 maanden en hebben drie keer geneukt. Ik kom wel altijd klaar maar mijn vriendin niet en ze heeft nog een beetje pijn en vingeren heeft ze niet zo graag tijdens het vrijen. Ze is er wat in teleurgesteld. Zijn er bepaalde standjes of dingen die ik kan doen om haar toch te doen klaarkomen? Of zou het na een tijd beter gaan?

Het zou goed kunnen dat het na een tijdje vanzelf beter gaat, maar je kunt absoluut zelf een aantal dingen ondernemen. In het algemeen gaat het klaarkomen voor meisjes in het begin niet altijd zo makkelijk als het voor jongens gaat. Jongens zijn vaak veel sneller opgewonden en kunnen ook veel sneller tot een orgasme komen. Voor een jongen is het vaak geweldig om voor de allereerste keer te neuken, een meisje ervaart dat toch vaak heel anders. Dit kan er voor zorgen dat haar vagina verkrampt en dan doet het neuken pijn. Kijk eens bij vaginistisch reageren. Een goed voorspel is dan een belangrijke voorwaarde voor het neuken. Dat betekent strelen, kusjes geven, aanrakingen en allerlei andere lieve handelingen.
Misschien is het neuken ook wel iets te snel gegaan en moet je hier nog even mee wachten. De oplossing ligt niet in verschillende standjes. Dat is iets voor later. Veel belangrijker is om via strelen en vrijen te ontdekken wat zij prettig vindt. Het kan ook zijn dat je vriendin nog helemaal geen ervaring heeft met klaarkomen en misschien masturbeert ze ook niet. Sommige meisjes zijn nog nooit klaargekomen op hun 16de. Als dat het geval is met je vriendin dan gaat de seks nu eigenlijk veel te snel voor haar. Je kan dan beter even helemaal opnieuw beginnen. Kijk eens allebei naar het onderdeel De kunst van het vrijen. Vooral het onderdeel vrijen zonder neuken.

Geen ervaring

Hoe weet je als meisje dat je klaarkomt? Ik schaam me ervoor dat ik het niet weet. Ik heb er geen ervaring mee.

Je hoeft je nooit te schamen voor wat je niet weet. Maar je hebt jezelf dus nog nooit gevingerd? Dan wordt het misschien wel eens tijd. Kijk eens bij masturbatie en orgasme. Het orgasme is een heftig hoogtepunt van samentrekkingen van de spieren in je onderbuik. Het is het zaligste gevoel dat er bestaat.

Nog nooit klaargekomen

Ik ben een jongen van 17. Ik heb het nog nooit met iemand gedaan. Ik ben ook nog nooit klaargekomen en heb nog nooit een zaadlozing gehad, maar ik heb het al wel veel geprobeerd. Als ik ’s nachts wakker word dan zie ik soms dat mijn onderbroek nat is. Kan dit gonorroe (druiper) zijn? Ik denk dat ik dat heb; het schijnt dat je dit ook kan krijgen van zoenen. Maar ik heb nergens een ontsteking en plassen is geen probleem.

Jij schrijft dat je nog nooit bent klaargekomen. Dat klopt niet, want je bent ’s nachts wel klaargekomen. Je hebt namelijk nachtelijke zaadlozingen gehad. Die natte onderbroek komt echt niet van gonorroe, maar van sperma, een mengsel van vloeistof en zaadcellen, dat bij het klaarkomen uit de penis komt. Gonorroe kun je niet van zoenen krijgen. Kijk eens bij ons op de site, bij verschillende onderwerpen, zoals soa en seksuele voorlichting en masturbatie.

Veel klaarkomen

Ik kan wel 6 tot 8 keer achter elkaar klaar komen bij het masturberen. Ik kom ook heel snel klaar, binnen 3 minuten 2 keer. Is dit gezond? Is het normaal?

Dat zijn twee verschillende vragen. Om met de tweede te beginnen: het is niet normaal in de statistische betekenis van dat woord. Ongeveer 10 tot 20 procent van de meisjes is regelmatig, zoals dat heet ‘multi-orgastisch’. Ik denk dus dat je een meisje bent, hoewel je niet geschreven hebt of je een jongen of meisje bent. Bij jongens komt het veel minder voor, minder dan één procent. Kleine jongetjes, die nog geen zaadlozing hebben, schijnen vaker multi-orgastisch te kunnen zijn. Die lijken dus ook wat meer op meisjes. Mannen die Tantra beoefenen schijnen ook multi-orgastisch te kunnen zijn. Maar om je vraag te beantwoorden: als je met ‘normaal’ bedoelt: is het OK? Dan is het antwoord ja. Het is zelfs een fijne eigenschap, want jongens vinden het meestal heerlijk als een meisje zo intens en langdurig kan genieten. Je vraagt je ook af of veelvuldig klaarkomen gezond is. Daar willen wij ook graag een bevestigend antwoord op te geven. Het is voorzover wij weten nog nooit gebleken dat het schadelijk zou zijn.

Misselijk na klaarkomen

Wij hebben al enige tijd een probleempje waar we geen antwoord op kunnen vinden. Als mijn vrouw en ik gevreeën hebben en ze komt klaar dan wordt ze altijd direct misselijk en moet ze kokhalzen. Dit leidt er dus toe dat mijn vrouw minder vaak seks wil. Wat is er aan de hand en wat kunnen we er aan doen?

Misschien is dit een extreem geval van walging met betrekking tot seks. Als daar geen sprake van is, kan het ook zijn dat haar inspanning en opwinding tot misselijkheid aanleiding waren. Net zoals hardlopers bij de finish soms moeten overgeven, kan ook de seks zo’n inspanning vergen, dat na het klaarkomen een reactie optreedt die zich uit in misselijkheid en kokhalzen. Het is misschien een goed idee om hiermee samen naar een arts/seksuoloog te gaan. Kijk voor adressen bij adressen hulpverlening.

Veel vocht bij het vrijen

Ik heb een vraag waar ik nagenoeg niets over op het internet kan vinden. Ik heb tegenwoordig veel last van vocht bij het vrijen. Het vervelende is dat ik bijna niets voel en niet klaarkom. Volgens mij is het voor mijn man ook onprettig. Hoe komt dit en wat kan ik hier aan doen?

Aan het overmatig vochtig worden is niet veel te doen, omdat het te maken heeft met het hormoonevenwicht. Dat verandert in de loop van de tijd. Dat je niets voelt en niet klaarkomt heeft hier niet zo veel mee te maken. Waarschijnlijk span je je spieren van je vagina niet voldoende aan. Kijk op onze site eens naar bekkenbodemspieren.

Prostaat prikkelen?

Laatst heb ik bij mijn vriend geprobeerd via zijn anus zijn prostaat te prikkelen. Ik deed dat eerst met een vinger met glijmiddel en daarna met een vibrator. Mijn vriend zei echter niks bijzonders te voelen en hij kreeg er ook geen erectie van. Kan het zijn dat ik het verkeerd deed of was mijn vriend vooraf nog te weinig opgewonden? Ik las laatst dat sommige mannen door prikkeling van de prostaat zelfs ejaculeren zonder dat de penis wordt aangeraakt.

De prostaat is inderdaad gevoelig, maar dat verschilt sterk per man. In het algemeen is prikkeling van de prostaat (of een ander lichaamsdeel) alleen een extra prikkel, die in een gegeven toestand van opwinding wel doorslaggevend kan zijn, dus dan lijkt het of er geen andere prikkel nodig was. Hetzelfde zie je bij de vrouw. Die kan bijvoorbeeld door anale seks klaarkomen, dus zonder dat de clitoris aangeraakt wordt, maar dat komt dan omdat ze al zeer prettig opgewonden was, en de anale beweging als het ware de klap op de vuurpijl leverde. U hebt dus waarschijnlijk niet zozeer iets verkeerd gedaan, als wel op het verkeerde moment en met de verkeerde verwachting. Iemand een erectie of orgasme bezorgen is een heel subtiele zaak. Prikkels hebben pas een uitwerking als ze op het juiste moment en in de juiste stemming toegediend worden. Het orgasme kan bij extra prikkeling, zoals die van de prostaat, zeker extra heftig zijn en dan is de ejaculatie dat vaak ook.

Niet klaarkomen door masturbatie

Als ik mezelf masturbeer kom ik niet klaar. Is dat raar? Kan ik hier eventueel wat aan doen?

Ben je een meisje of een jongen? Hoe oud ben je? Deze vragen stellen wij, omdat soms met ‘klaarkomen’ ook ‘ejaculeren’ (spuiten) wordt bedoeld. Bij een jongen zijn dat twee verschillende zaken. Het kan dus zijn dat je een jongen bent en nog erg jong, want dan kun je wel een orgasme ervaren, maar nog niet spuiten. Maar je kunt natuurlijk ook een jongen zijn of een meisje die zichzelf wel prikkelt, maar geen hoogtepunt bereikt. Dat kan ook met leeftijd te maken hebben, omdat de structuren die nodig zijn om dit mogelijk te maken nog een ontwikkeling zijn. In dat geval is het een kwestie van afwachten; het komt vanzelf. Er kunnen ook andere oorzaken zijn, die bij alle mensen een rol spelen, zoals vermoeidheid, angst, afkeer, waaronder ook onbewuste factoren. Afhankelijk van wat de oorzaak is, is hier iets aan te doen. Je moet dus nogmaals schrijven en wat meer informatie geven.

Ik ben een jongen en ik kom niet klaar

Ik heb nu enige tijd een relatie. We hebben een aantal keren geneukt maar iedere keer komt zij klaar en ik niet. Ik voel me hierover een beetje rot. Ik kom dit op internet nergens tegen. Het lijkt alsof alleen meisjes vaak moeite hebben met klaarkomen. Als ik masturbeer kom ik wel klaar. Enig idee wat ik hier aan kan doen? Moet ik me ongerust maken?

Nee, ongerust maken is precies verkeerd. Je bent echt niet de enige. Misschien is de oorzaak heel eenvoudig dat je niet genoeg voelt doordat je vriendin haar bekkenspieren niet goed aanspant. Maar waarschijnlijk komt het doordat jij je ongerust maakt. Je hebt dit de eerste keer meegemaakt en de volgende keer dacht je: ‘Ojee als het maar niet weer misgaat’. Wat je hieraan kunt doen is je ongerustheid van je afzetten. Dat kan door gewoon te oefenen met vrijen zonder te denken dat je moet klaarkomen. Kijk op onze site eens bij vrijen zonder neuken.

Ik kom niet klaar

Ik ben een meisje van 16 en heb een paar vragen. Mijn vriend en ik zijn al 1,5 jaar bij elkaar en wij hebben een redelijk seks leven op een paar dingen na: Als mijn vriend mij klaar wil laten komen gaat dat op geen enkele manier. Als ik mezelf vinger of mijn clitoris streel kom ik ook niet klaar. Alleen als ik ergens tegen aan ga staan bijv. een hoek van de tafel dan kom ik binnen 1 minuut klaar. Mijn clitoris zit dan niet tegen de hoek van de tafel. Ik vraag me af hoe ik of mijn vriend mij kan strelen zodat ik klaar kom.
Mijn vriend is een paar jaar ouder en als ik hem pijp vind hij het lekker en voelt hij aankomen dat hij klaar gaat komen maar dan komt het niet. Wat moet ik doen of kunnen we daar samen iets aan doen?

Het is een feit dat jonge meisjes, als ze last hebben van ‘anorgasmie’, er een aardig tijdje (een aantal jaren) over kunnen doen om tijdens de seks met een partner orgastisch te worden. Het is ook een feit dat hoe meer ze ermee bezig zijn, erover inzitten, en er zelf ook op liggen letten, hoe minder het lukt. Misschien overkomt je vriend hetzelfde als je hem pijpt, dat hij dus op zichzelf let, en omdat het eerder gebeurd is dat hij niet kon komen, hoopt dat het nu wel lukt, en dan lukt het juist niet. Ik bedoel, alles werkt zoals het hoort, er is niets aan de hand, maar je bent in een soort routine terechtgekomen waar de bezorgdheid over klaarkomen de plaats in gaat nemen van het genieten. Daar moet je dus uitkomen door dat klaarkomen even te vergeten. Heb je al op de site gekeken bij ‘De kunst van het vrijen?’ Trek er maar een jaartje voor uit om een probleemloze minnaar en minnares te worden.

Gebons

Heel soms heb ik dat als ik zit er een gebons in mijn vagina komt en dan kom ik na enkele seconden klaar zonder aan mijn vagina te zitten. Kunt u uitleggen hoe dat kan en wat het betekent?

Wij weten niet precies wat je bedoelt met ‘gebons’, maar we denken dat het seksuele opwinding is. Iets of iemand, een gedachte of fantasie, heeft bij jou een gevoel van opwinding veroorzaakt, waardoor er bloed stroomt naar het gebied rondom de vagina. Dat kan heel snel en heftig gebeuren, en dat kan lijken op bonzen, zoals ook het hart kan gaan bonzen bij een plotselinge opwindende ervaring. Het bonzen is dan het kloppen van een slagader, die het bloed door het weefsel rondom de vagina pompt. Het weefsel van de vagina zwelt daardoor sterk op, het wordt vochtig, de spierspanning neemt toe en van daaruit kan je soms heel snel klaarkomen. Aanraken van de vagina of clitoris is dus niet altjd nodig om een orgasme te krijgen. Wel spannen zich de bekkenspieren en klemmen de dijen zich vanzelf tegen elkaar. Je bent niet de enige die op deze manier snel kan klaarkomen.

Klaarkomen tijdens voorspel?

Ik heb sinds kort een vriendin en volgens mij kom ik al klaar tijdens het voorspel. Mijn onderbroek en de voorhuid van mijn penis zijn nat. Ik weet niet helemaal zeker of er hier al sprake van klaarkomen is. Dit is denk ik niet normaal. Hopelijk kunt u mij helpen.

Je moet toch weten of je klaarkomt of niet. Het is een heftig en heerlijk hoogtepunt dat je toch ook van zelfbevrediging moet kennen. Zo niet dan wordt het tijd daar eens wat mee te experimenteren. Dat je onderbroek en de voorhuid van je penis nat zijn, komt waarschijnlijk door ‘voor’vocht dat bij seksuele opwinding optreedt.

klaarkomen is niet voelbaar

Bij mijn vrouw (47 jaar) is vorig jaar de baarmoeder weggehaald vanwege menstruatieklachten. Sindsdien heeft ze erg veel problemen met het krijgen van een orgasme. Het is nauwelijks voelbaar. Het heeft tot gevolg dat ze geen of weinig zin heeft in seks. Kunnen jullie hier in adviseren?

Heb je al op onze site gekeken bij Seksuele problemen? Het is heel goed mogelijk, en komt vaak voor, dat na zo’n operatie de zin in seks vermindert en het klaarkomen moeilijker wordt. Als zich dat een paar keer voordoet, gaat men erop letten en dan komen er andere gevoelens bij, zoals: het is voorbij, ik word oud, e.d. De kunst is om het vertrouwen weer te herwinnen. Als haar dat niet op eigen houtje lukt, kunnen jullie overwegen eens een seksuoloog te raadplegen. Kijk bij adressen hulpverlening.

Artikel in andere taal lezen?

Duits

Spaans

Meer informatie?

prostaat.startkabel.nl