deeerstekeer

de eerste keer

Vragen over pijn na de eerste keer, morgen de eerste keer en hem niet omhoog krijgen bij de eerste keer.

Pijn na de eerste keer

Ik ben dertien jaar en ik heb voor de eerste keer seks gehad en het deed heel veel pijn. Ik heb een stomme vraag maar ik moet het toch vragen: hoe moet je eigenlijk bewegen, hoe kan ik zorgen dat ik goed in bed wordt?

Het is natuurlijk niet leuk om de eerste keer pijn te hebben. Dat zou moeten worden afgeschaft, want het is helemaal niet nodig. Het komt meestal door gebrek aan ervaring. De jongen wil dan zo graag neuken dat hij vergeet dat het meisje eerst helemaal ontspannen moet zijn, voldoende vochtig, en dat ze zich zeker van zichzelf en veilig moet voelen. Meisjes (en jongens) zouden eigenlijk altijd door een ervaren minnaar moeten worden ingewijd. Maar je kunt ook door lezen een stuk wijzer worden. Kijk eerst eens bij Pijn bij het vrijen en dan bij onderdelen van De kunst van het vrijen. Daar staat heel veel te lezen en te bekijken. Er staan ook titels van boeken in, die je in de bibliotheek kunt lenen.

morgen is de eerste keer

Ik ben een meisje van 16 en heb morgen een date met een jongen die ik al 3 maanden leuk vind. Ik ga dan voor het eerst met iemand naar bed. Nu ben ik niet aan de pil. Is dit wel verstandig ? En hebben jullie tips voor pijpen en zo?

Het is niet onverstandig om niet aan de pil te zijn. Er zijn vele manieren om niet zwanger te raken. Zeker als je pas begint, kun je elkaar beter stapje voor stapje leren kennen. Kijk eens bij vrijen zonder neuken. In het begin is vrijen zonder neuken het beste. Het is veel leuker om elkaar seksueel geleidelijk te leren kennen. De jongen kan dan leren het meisje te bevredigen voordat hij zelf klaarkomt. Het is namelijk meestal zo dat jongens te snel klaarkomen en meisjes niet. Meisje komen daardoor meestal tekort. Je vraagt ook om informatie over pijpen. Dat is ook een beetje overdreven. Als je de eerste keer met iemand naar bed gaat, hoef je echt niet meteen te gaan pijpen. Overigens kun je die informatie wel vinden bij de pijpkus. Verder is het natuurlijk wel verstandig om als je iemand nog niet kent, bij de eerste keer neuken een condoom te gebruiken.

Ik kreeg hem niet omhoog

Ik ben een jongen van 17 jaar en heb voor het eerst een serieuze relatie. Wij hadden voor de eerste keer seks. Maar toen ik mijn vriendin gevingerd had wou zij mij aftrekken en toen kreeg ik hem niet omhoog. Hoe kan dat nou?

Het komt door de situatie. Als je alleen bent heb je waarschijnlijk nergens last van. Samen met iemand aan seks doen is iets wat we moeten leren. Kijk eens bij de kunst van het vrijen. Je vriendin voelt zich misschien ook niet helemaal zeker van zichzelf. En als je erover inzit gebeurt het de volgende keer weer. Je kunt ook eens bij erectieproblemen kijken, daar staat ook wat je er aan te doen is.

Artikel in andere taal lezen?

Duits

Spaans