vaginaclitoris&schaamlippen

vagina, clitoris en schaamlippenTe groot voor mijn vagina? Is mijn vagina te nauw? Is mijn vagina te ruim geschapen? Knobbeltje in vagina? Waar zit de clitoris (klit)? Te grote clitoris (klit)? Besnijdenis en clitoris (klit)? Binnenste schaamlippen zijn groter.

Te groot voor mijn vagina?

Ik heb al lang geen seksuele contacten gehad. Onlangs had ik een vriend op bezoek en wij belandden in bed. Ik was er aan toe mij weer eens optimaal vrouw te voelen. Helaas. Op het moment van het inbrengen van de penis kwamen wij er achter dat deze niet in mijn vagina paste. Het deed verschrikkelijk veel pijn en wij zijn natuurlijk gestopt met deze marteling. Kan het zijn, dat mijn vagina gekrompen is en dat zijn penis te groot is? Is hier iets aan te doen?

Het is niet mogelijk dat de vagina gekrompen is. De vagina kan in principe elke maat penis hebben; het is een potentiële ruimte, waar ook een babyhoofdje doorheen kan. Als we er van uitgaan dat jullie allebei voldoende vochtig waren, blijven er nog twee mogelijke oorzaken over:
– de binnenwand van de vagina is erg dun geworden (atrofiëring door de overgang) of
– je was onbewust enigszins gespannen waardoor de vaginakringspier zich samentrekt.
Beide kunnen behoorlijk pijn door. Vermoedelijk speelt de tweede oorzaak een rol, maar je zou je kunnen laten onderzoeken door een gynaecoloog om zekerheid te krijgen. Als je meer wilt weten over dit onderwerp, kijk dan eens op deze site bij Pijn bij het vrijen.

Is mijn vagina te nauw?

Ik heb sinds een maand of twee een vriend. Ben nog niet eerder met iemand naar bed geweest en heb in eerste instantie een beetje de boot afgehouden. Maar ja, op een gegeven moment moet het er toch van komen. Het lukte hem echter niet bij mij naar binnen te komen.
Op een gegeven moment kon ik ook niet meer vanwege de pijn. Nu heb ik de hele nacht en de hele dag al behoorlijk pijn in mijn vagina en verlies wat bloed. Ik ben ook erg bang voor de volgende keer. Als ik echt te nauw ben, bestaan er dan operaties voor?

De oorzaak van je probleem is ‘vaginistisch reageren’. De kringspier aan de ingang van de vagina trekt zich bij nadering van een object, zelfs al bij de gedachte daaraan, samen. Je moet absoluut niet proberen om toch gemeenschap te hebben, want dat heeft de onaangename gevolgen die je beschrijft. Je bent niet te nauw en je vriend niet te groot en een operatie is onnodig. Als je het wilt verhelpen, kijk dan op onze site bij vaginisme. Vaginisme heeft veel te maken met een zekere angst voor geslachtsgemeenschap, die heel begrijpelijk is. Bij jou is dat ook duidelijk te merken, doordat je zegt dat jij eerst ‘de boot hebt afgehouden’, maar dat het er toch op een gegeven moment ‘van moet komen’. Dat wijst niet op een heel groot enthousiasme.

Is mijn vagina te ruim geschapen?

Mijn vriendin is volgens haar gynaecoloog vaginaal nogal ruim geschapen. Ik kom daardoor moeilijk klaar. De erectie is geen probleem en onze verstandhouding is prima. We vinden het alleen vervelend omdat het behoorlijk vermoeiend is. Zijn er technische hulpmiddelen voor dit probleem?

Ja, er bestaat een zachtrubber schacht met ingebouwde vibrator die in de vagina kan worden ingebracht, en waarin je penis past, zodat zowel jouw prikkeling gestimuleerd wordt en haar ruimteprobleem is opgelost. Kijk eens op de site bij seksuele problemen en seksuele hulpmiddelen

Waar zit de (klit)?waar zit de clitoris

Kunt u mij vertellen waar de clitoris bij het meisje zit? Ik wil het graag weten om een goede minnaar te kunnen zijn.

De clitoris zit op de plaats waar de kleine schaamlippen samenkomen, dus boven de uitgang van de urinebuis (plasgaatje).

Te grote clitoris (klit)

Mijn clitoris is volgens mij veel te groot. Hij steekt helemaal naar buiten. Is dat wel normaal?

clitorisNet als bij neuzen en voeten is er veel variatie in de afmeting van clitorissen. De clitoris is te vergelijken met de eikel van een penis.

Besnijdenis en clitoris (klit)?

Mijn vriendin is als klein meisje besneden. Toen is er een stuk van haar clitoris afgehaald. Mijn vraag is nu of zij ook lustgevoelens kan hebben en klaarkomen net als andere meisjes?

Ja, dat kan zeker. De clitoris is alleen het stukje dat naar buiten steekt. Daarachter, onder de huid, zit een hele structuur die gevoelig is voor stimulatie. Bij het strelen van het meisje is het belangrijk om niet of niet steeds de clitoris rechtstreeks te prikkelen. Net als de eikel van de penis wordt de clitoris overgevoelig bij te veel directe prikkeling, en dat leidt tot irritatie en zelfs pijn, en dus vermindering van lustgevoel.

Binnenste schaamlippen zijn groter

Ik ben een meisje van twaalf en heb jullie site gezien en bekeken. Ik was op zoek naar seksuele voorlichting omdat ik het overweeg met een jongen te doen. Alleen ben ik een beetje onzeker over mezelf. Als ik mijn vagina bekijk en hem vergelijk met de plaatjes op jullie site ziet hij er heel anders uit. Mijn binnenste schaamlippen zijn veel groter dan de buitenste en liggen er als een soort verlept iets in. Ik hoop dat jullie me kunnen vertellen of dit normaal is.

Ja hoor dat is heel normaal. De binnenste schaamlippen steken meestal een eindje naar voren, dus dat klopt precies. Vroeger werden de binnenste schaamlippen ‘kleine schaamlippen’ genoemd, maar zo klein zijn ze niet.
Veel meisjes vinden zichzelf daar lelijk en schamen zich ervoor of denken dat er iets mis is, maar kutjes zijn net zo verschillend als neuzen.

Meer informatie?

Artikel in andere taal lezen?

Duits

Spaans