maagdenvlies

maagdenvlies 2Herstellen maagdenvlies?, velletje, het doet pijn, ben ik nog maagd? stug maagdenvlies, dichtgegroeid maagdenvlies?

Herstel maagdenvlies?

Ik ben een meisje van 17 jaar en van Turkse afkomst. Ik ben moslim, en ben altijd opgevoed met het idee, dat ik zelf ook nastreef en koester, om maagd te blijven tot ik getrouwd ben. Door het feit dat ik af en toe wel eens een beetje te heftig gespeeld heb met mijn vriend is in de loop der tijd mijn maagdenvlies beetje bij beetje ‘gescheurd. Om familiedrama’s te vermijden en omdat ik zelf ook niks liever wil dan mijn ‘eer’ te herstellen (waarschijnlijk komt dit verschrikkelijk belachelijk en ouderwets over bij degene die dit leest), zou ik willen dat via chirurgische weg mijn maagdenvlies weer aangespannen wordt. Ik hoop dat u begrip heeft voor mijn situatie.

Het is inderdaad ouderwets om je ‘eer’ te willen herstellen. Het houdt ook andere ouderwetse dingen in stand, zoals de eerwraak, de ongelijkheid van mannen en vrouwen, de dubbele moraal. Maar wij hebben natuurlijk begrip voor je situatie. Als je graag wilt: elke gynaecoloog moet dit kunnen doen. Hij of zij geeft dan een zodanige naam aan de ingreep dat deze door de verzekeraar vergoed wordt. De ingreep is een hechting; er wordt geen vlies aangespannen, want dat is er helemaal niet; er is een randje weefsel dat door de stress in de huwelijksnacht bij sommigen wat kan bloeden, en waaraan overdreven veel betekenis wordt toegekend. Dat komt weer omdat het maagd zijn te maken heeft met seksuele aantrekking, met het huwelijk, met familie, met de rol van jongens en meisjes, mannen en vrouwen in de samenleving, kortom met de basis van mens en maatschappij, het geloof en het idee van wat normaal is.

Velletje

In mijn vagina zit in het midden een velletje, daardoor is de ingang gescheiden in 2 gaten.
Ik vind dat een beetje vreemd, het zou natuurlijk het maagdenvlies kunnen zijn, maar ik heb gelezen dat dat rondom aan de rand zit en ook makkelijk stuk gaat.
Dit velletje gaat niet makkelijk stuk. Als ik vingers in mijn vagina duw doet het zeer omdat het niet past. Ook tampons zijn lastig omdat als ik ze er weer uit wil halen, ze vaak achter dat velletje blijven hangen. Wat is dit en wat moet ik doen?

Inderdaad zit het maagdenvlies meestal alleen rondom, maar er kan een restje overdwars lopen. Het verwijderen door geslachtsgemeenschap doet pijn, dus je zou ermee naar de dokter kunnen gaan als je ervan af wilt.

Het doet pijn

Ik ben nog maagd en heb een vriend en we hebben al 3 x hebben geprobeerd om met elkaar naar bed te gaan, maar het lukt niet. Het doet gewoon pijn. Als eindelijk bij mij binnen zit doet het nog steeds pijn en wil ik het liefst dat hij eruit gaat. Ik ontspan me wel. Met een vinger erin doet het ook pijn en ik kan ook niet eens een tampon inbrengen. Ik ben al naar m’n dokter geweest, maar zij zegt dat er niks aan de hand is terwijl ze me niet eens heeft onderzocht.

Je zegt dat je nog maagd bent. Wat je bedoelt is dat je nog nooit prettig geneukt hebt. Maagd in de technische zin van het woord ben je natuurlijk niet meer. Je probleem is dat je vagina zich spant als er een vinger of tampon of penis in de buurt komt. Dit komt heel veel voor bij meisjes die voor het eerst aan seks doen. En dat is heel begrijpelijk. Het heet ‘vaginistich reageren’. Kijk pijn bij het vrijen en volg de instructies die daar staan. Je moet in ieder geval voorlopig niet neuken en alleen maar vrijen.

Ben ik nog maagd?

Ik wil weten of ik nog maagd ben. Ik heb met mijn vriend met kleren aan gevreeën. Hij lag op mij, we hadden sportbroeken aan, mijn benen waren open. We hebben de seksbewegingen gedaan, en het deed pijn. Maar nogmaals, we waren geen van beide naakt. Mijn vraag is: ‘ BEN IK NOG MAAGD?’.

Als dit alles is wat je gedaan hebt, dan ben je nog steeds ‘maagd’. Maar wat is eigenlijk een maagd? Iemand die nog nooit heeft geneukt, nog nooit heeft gevingerd, of nog nooit heeft gevrijd? Of iemand bij wie er nooit iets naar binnen is gegaan, zoals een tampon of een vinger? Kijk eens bij maagdelijkheid en denk er eens over na. Het is natuurlijk een beetje flauwekul, dat gedoe over maagd zijn of niet.

Stug maagdenvlies

Ik ben een meisje van 16 jaar en vorige week hadden mijn vriend en ik seks met elkaar. We deden het op z’n hondjes en hij stootte elke keer best hard. Toen we gingen liggen, zag ik ineens dat ik erg bloedde. Ik heb mijn vriend laten kijken en hij zag in mijn vagina een soort draadje van de ene kant naar de andere kant. Ik weet niet wat het voor dingetje is en of ik ermee naar de dokter moet. Kunt u mij helpen? Het bloeden is nu al minder geworden, maar elke keer als ik naar de wc ga bloedt het iets.

Wat je vriend zag is het restant van je maagdenvlies. Waarschijnlijk zal het vanzelf verdwijnen naarmate je meer seks hebt. Maar als het steeds weer bloedt, dan moet je maar even langs de huisarts gaan. Bij sommige meisjes (1 op de 2000) is het maagdenvlies erg stug en verdwijnt het niet vanzelf. In dat geval kan het via een eenvoudige medische ingreep verwijderd worden.

Dichtgegroeid maagdenvlies?

Kan het dat mijn maagdenvlies is dichtgegroeid na jaren (ca 6 jaar) geen penetratie meer te hebben gehad?

Nee, dit kan niet. Overigens is het maagdenvlies nooit ‘dicht’ geweest. Het maagdenvlies is slechts een dun randje slijmvliescellen dat op en rond de vaginawand ligt, en de vagina dus niet afsluit. Na de eerste penetratie raakt (meestal) een deel van het maagdenvlies los van de vaginawand, en vaak is pas na het baren van een kind het vlies geheel verdwenen. Soms is het maagdenvlies erg stug en laat het niet vanzelf los, zelfs niet na een bevalling. En in een enkel geval, indien het pijn veroorzaakt bij het vrijen, moet het dan door een arts – met een simpele medische ingreep – verwijderd worden.

Artikel in andere taal lezen?

Duits

Spaans