pijnbijhetvrijen

pijn bij het vrijen

Veel gestelde vragen over pijn bij het vrijen, overgevoeligheid, pijn in ballen, pijn in penis, pijn na eerste keer.

overgevoelig

Ik ben een meid van bijna 19 jaar en heb al bijna 11 maand een geweldig lieve vriend. Als we met elkaar vrijen is het erg fijn, hij is echt heel lief voor me. Er is alleen een probleem. Ik kan niet klaarkomen. Niet als hij me vingert, niet als hij me beft. Maar ook niet als ik het zelf doe. Op een gegeven moment is het wel fijn, maar als ik dan doorga is het gewoon te gevoelig en is de lol er snel vanaf. Ik heb ook last gehad van een infectie, maar met tabletten is dat nu gelukkig grotendeels verholpen. Ook gebruiken we nu bijna altijd een condoom (ik ben ook aan de pil), want als we het zonder doen, en hij komt in mij klaar, doet het echt ontzettend pijn. Het brandt enorm en duurt heel lang voordat het over is. Ik wil graag echt lekker kunnen genieten van sex, en niet elke keer dat het pijn doet of dat ik soms gewoon niet veel voel. Het is voor mij niet leuk, maar ook voor mijn vriend niet, hij doet heel erg z’n best om het mij ook naar de zin te maken. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, ik vind het ook best eng om met deze problemen naar de huisarts te gaan.

Het is onmogelijk om vast te stellen wat de oorzaak is van de pijn tijdens het vrijen zonder dat er een lichamelijk onderzoek heeft plaatsgevonden door een arts. Ik weet niet of de infectie waar jij het over hebt een vaginale infectie is. Zo ja, dan is deze infectie waarschijnlijk niet volledig behandeld en is deze de oorzaak van de pijn. Waarschijnlijk heb je een ontsteking aan de binnenzijde van je vaginawand waardoor je zelfs al pijn voelt als je vagina vochtig wordt. Je moet echt even langs de huisarts, dan is je probleem zeer waarschijnlijk (met misschien een sterker antibioticakuurtje) zo verholpen. Kijk ook eens op onze site onder Pijn bij het vrijen, hier vind je meer informatie over pijn bij het vrijen.

Bloed en pijn

Ik ben een meisje van 16 jaar en sinds de zomervakantie heb ik al last van mijn blaas en ik heb sindsdien ook regelmatig een branderig gevoel van onder. Ik ben hier al 2 keer mee naar de dokter geweest. Eerst zei hij dat ik een schimmelinfectie had en daar heb ik toen zalf voor gekregen, maar dat hielp niet. De dokter heeft toen mijn urine naar het ziekenhuis gestuurd en daaruit bleek dat ik een blaasontsteking heb. Ik heb daar nu een kuur voor. Maar nu heb ik net seks gehad en er kwam allemaal bloed mee weer naar buiten en in het begin deed een beetje zeer, Heeft dat met die blaasontsteking te maken?

Het bloed heeft waarschijnlijk te maken met de pijnlijke seks. De slijmvlieshuid aan de binnenkant van de vagina is erg kwetsbaar. Het staat dus op zich los van de blaasontsteking, maar de vraag is misschien ook wel hoe je daaraan gekomen bent. Heb je al die tijd ook seks gehad? Vrij je veilig? Heb je al eens bij ons op de site gekeken bij Pijn bij het vrijen?

Pijn in penis

Mijn vriend heeft soms pijn als hij op mij heeft gelegen en stevig met zijn bekken naar beneden zodat ik diep in de matras geduwd wordt. Soms heeft hij ook pijn als we het meerdere malen per dag hebben gedaan. De pijn zit aan de buitenkant van zijn penis. Ik ben zeker nat genoeg dus daar denk ik niet van dat het komt. Ik heb wel een spiraaltje. Kan het daar aan liggen. Ik maak mij zorgen want hij heeft dit in vroegere relatie’s nooit eerder gehad.

Als je vriend pijn krijgt in zijn penis, is hij dan klaargekomen? Want als je, zoals je schrijft, meermaals achter elkaar neukt, hoeft dat geen pijn te doen, integendeel. Wel als je vriend niet klaarkomt en het ophoudt (om het lang vol te kunnen houden) dan voel je het wel, maar meer in de ballen dan in de penis. Die heeft namelijk een gewone huid en kan dus heel wat hebben. Hoogstens kan de huid van de eikel gevoelig worden. Maar als jij goed nat bent, dan kan het geen problemen geven. Als je een spiraaltje draagt, zit dit zo ver in de baarmoeder verwijderd, dat hij het niet kan raken, maar het koordje dat er uithangt kan wel klachten geven, vooral als hij er diep in gaat. Blijft de pijn, laat hem dan eens de huisarts of een seksuoloog van het consultatiebureau van de Casa vragen om raad.

Pijn na de eerste keer

Ik ben dertien jaar en ik heb voor de eerste keer seks gehad en het deed heel veel pijn. Ik heb een stomme vraag maar ik moet het toch vragen: hoe moet je eigenlijk bewegen, hoe kan ik zorgen dat ik goed in bed wordt?

Het is natuurlijk niet leuk om de eerste keer pijn te hebben. Dat zou moeten worden afgeschaft, want het is helemaal niet nodig. Het komt meestal door gebrek aan ervaring. De jongen wil dan zo graag neuken dat hij vergeet dat het meisje eerst helemaal ontspannen moet zijn, voldoende vochtig, en dat ze zich zeker van zichzelf en veilig moet voelen. Meisjes (en jongens) zouden eigenlijk altijd door een ervaren minnaar moeten worden ingewijd. Maar je kunt ook door lezen een stuk wijzer worden. Kijk eerst eens bij Pijn bij het vrijen en dan bij onderdelen van De kunst van het vrijen. Daar staat heel veel te lezen en te bekijken. Er staan ook titels van boeken in, die je in de bibliotheek kunt lenen.

Pijn in de ballen

Ik heb de ene keer wel, de andere keer weer niet, heel veel pijn in mijn onderbuik als ik bijna klaarkom en als ik klaargekomen ben. Net alsof er iemand hard in je ballen schopt. Wat kan dit zijn?

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk, maar als je voor de rest geen klachten hebt is er waarschijnlijk sprake van blue balls. Als een man opgewonden raakt stroomt het onderlichaam vol bloed en nemen de ballen door de bloedstuwing in omvang toe. Deze zwelling van de ballen kan pijn veroorzaken als dit te lang aanhoudt. Je bent waarschijnlijk te lang seksueel opgewonden zonder dat je tot een zaadlozing komt. Het gebruik van drugs voor en tijdens de seks kan hierbij ook een rol spelen. Drugs kunnen namelijk de opwinding versterken, maar de mogelijkheid tot het krijgen van een orgasme (tijdelijk) blokkeren.

Artikel in andere taal lezen?

Duits

Spaans