sm interview

sminterview

‘Ik ben altijd al een buitenbeentje geweest’, zegt Eddy Beem. ‘Het liep als een rode draad door mijn leven’. Voor de gelegenheid is hij speciaal in korte broek gekomen. Hij heeft er zin in. Eddy hoopt door dit interview iemand te ontmoeten die hem kan geven wat hij wil: een pak slaag. De 50-jarige Hagenaar schaamt zich hier niet voor en wil met naam en foto in De Nieuwe Sekstant komen.

Wanneer ontdekte jij je seksuele voorkeur?

Het begon allemaal als kind, toen ik werd geslagen door mijn moeder. Tegenwoordig mag dat niet meer en is een tik op de hand al uit den boze. Maar ik ben een voorstander van discipline. Niet slaan uit drift, begrijp me goed. Nadat mijn moeder me dan had geslagen, in de maat van ‘hoe vaak moet ik je nu nog vertellen dat je dit niet meer mag doen’, moest ik naar bed. Onder de dekens, met een pyjama aan. Kun je je voorstellen hoe dat voelt? Met gloeiende billen onder die warme dekens? Ik kreeg een erectie en begon te fantaseren. Ik dacht wel: ‘Eddy, wat denk je gek’. Ik dacht ook dat ik de enige was. Het woord SM bestond toen nog niet. Op een gegeven moment, toen ik op de Mavo zat, stond er een aankondiging in de krant van de VSSM, de studiegroep voor Sadomasochisme. Daar heb ik nu een T-shirt van aan. Ze stonden op een beurs met een informatiestand. Ik besloot daar heen te gaan en er ging een wereld voor me open. Ik wist toen dat ik sowieso niet alleen op de wereld was. Ik heb ook een tijdje op een melkfabriek gewerkt en zag daar de gekste vormen van porno. Mannen met paardenkoppen en zo. Toen wist ik ook dat er nog vreemdere dingen bestonden. Waar maak ik me druk om, dacht ik. De hele wereld is gek.

Wat ben je sindsdien gaan doen om te vinden waar je naar verlangt?

Ik ben eerst naar de hoeren gegaan. Dat had een aantrekkingskracht op mij. Het was dan wel geen SM, maar die vrouwen hadden een bepaalde macht. Je betaalt een bedrag en ze trekken je af. Later las ik een advertentie van een meesteres in een SM-blaadje. Meesteres Olga, in Den Haag. Dat was een ervaring om nooit te vergeten. Ze droeg een witte doktersjas en je moest op een dokterstafel liggen. Helaas ben ik er maar een keer geweest. Het kostte me heel veel geld, ik woonde toen niet in Den Haag. Daarna ben ik naar verschillende meesteressen gegaan. Ik ben ook eens bij de Doma-club geweest, waar je in het openbaar te pakken werd genomen. Dat vond ik ook ontzettend spannend. Mijn voorkeur gaat echter uit naar ‘spanking’. Hoewel ‘nursing’ een ontluikende behoefte is. Wil je dat alsjeblieft vermelden? Ik heb helemaal niks met laarzen likken of de vloer. Ook maskers en al die SM-shows zeggen me niets. Ik vraag me eigenlijk af waarom ik niet gewoon door een bijstandsvrouw geslagen kan worden. Kijk, ‘nursing’ moet je echt doen bij een professionele meesteres, in verband met de risico’s. Maar ‘spanking’? Ik heb ook weleens zelf een advertentie gezet, maar daar komen alleen mannen op af. Mannen lezen niet en zijn altijd geil. Dat werkt dus niet. Ik geloof niet in internet, wel in netwerken. Ik zeg gewoon de hele wereld dat ik ervan hou en dan lijkt het me gek dat daar niemand op af komt. Of zal ik gewoon ‘huis aan huis gaan’?

Ken je de NVSH?

Ik ken de NVSH wel, want er zijn wel wat overlappingen geweest tussen de VSSM en de NVSH. Ik ben ook weleens naar alleenstaanden-avonden geweest, maar ik heb er helemaal geen behoefte aan om met andere mannen te praten over wat ik lekker vind. En paren-avonden? Iedereen trekt zich daar terug in een hoekje. Het is niet gestructureerd, zoals toen bij de Doma-club. Ik ga weleens naar Haarlem, naar de ESM-avonden, Erotisch Spelen met Macht. Maar het blijft behelpen. Ik word er niet echt opgewonden van. Ook ben ik wel geïnteresseerd in een massage-avond, maar dan moet je een partner meenemen. Nou, als ik die had, zou ik niet naar een NVSH-avond gaan. Waarom doen ze nou niets voor alleenstaande mannen?

Hoe kom je de laatste tijd aan je trekken?

Als je geen werk hebt en dus geen geld, moet je creatief zijn. Ik heb gemerkt dat ik een ontzettende Duitsland-freak ben, een Germanofiel. Die ‘grundlichkeit’ spreekt me aan. Ik integreer nu mijn SM- geaardheid in mijn vakantie. Ik ben ook exhibitionistisch en doe mee aan films, in het Schwarzwald. Dat is me echt goed bevallen. De eerste film, Das Mamabubchen, ligt al in de winkel. Ik kan hem aan de koningin aanbieden. In de laatste film, die over een half jaar in de winkel ligt, word ik geslagen met een Spaans rietje. Ik moet zeggen, dat slaat alles. Ik heb het gewoon nodig dat een vrouw over mij heerst, al kan ik lang teren op ervaringen. De laatste tijd maak ik ook schoon bij een meesteres m Amsterdam. In ruil daarvoor spankt zij mij soms. Ze is een worstelaarster. Ik val op vrouwen die groter zijn dan ik. Toch is het soms wel moeilijk als er klanten komen met veel geld, die dan een langere behandeling krijgen. Ik probeer gewoon mijn leven leuk te maken. Op deze manier spendeer ik tenminste niet 200 euro aan een sessie. Wat er nog in het verschiet ligt is een meesteres in Duitsland, waar ik veel van verwacht. Ik heb daar gratis kost en inwoning, dus denk daarom dat zij er zelf ook plezier aan beleeft. Ik zoek echt een vrouw die geestelijk dominant is.

Hoe zie jij een relatie?

Ik ben niet echt een romanticus. Ik heb een keer verkering gehad, maar hoe die vrouw praatte over haar doos of haar pruim. Echt afstotend vond ik dat. Daarna heb ik nooit meer verkering gewild. Ik ben ook ontzettend bang voor ‘huisje, boompje, beestje’. Stel je voor dat ik een concessie moet doen, dat ik bijvoorbeeld bepaalde muziek niet meer kan draaien omdat zij daar niet van houdt. Ik heb wel vriendinnen waar ik kameraadschappelijk mee omga en dat bevalt me goed. Ik hou niet van kinderen, wel van katten. Ik vind de wereld al vol genoeg. Maar als het geluk op mijn pad komt, sla ik het natuurlijk niet af. Ik ben niet gek’. Ik ben een keer bij een hoer geweest die een interessante visie had. Zij zei: ‘Ik ga toch niet achter de kassa zitten? En ik hou niet van dat gelul van ‘ik hou van je’, enzo’. Dat was een spekkie naar mijn bekkie. Ik ben overigens ook lid geweest van ‘Man en prostitutie’. Die willen het taboe doorbreken van de prostituee en de hoerenloper. Niemand wll naar de hoeren. Nou, ik kom er gewoon voor uit.

Ken je Lets-Den Haag, dat ruilsysteem van talenten?

Ja en ik vind het een interessant idee dat alles wat voor geld te koop is, ook voor talententen (het betaalmiddel van Lets) zou moeten kunnen. Maar het hangt natuurlijk af van de mensen die er lid van zijn. Ik zal je eerlijk opbiechten, ik heb het een keer gedaan. Ik heb daar eens voor iemand schoongemaakt en ben toen geslagen omdat ik het niet goed had gedaan. Maar we hebben dat niet op de bon gezet dat gaat weer te ver. De wereld is nog niet zo ver dat seks als normale arbeid wordt gezien. Kan ik bij de NVSH niet schoonmaken? Ik krijg weer een creatieve gedachte… O, en zou je voor mij de foto kunnen opsturen naar mijn meesteres in Duitsland?

Janke Rijpkema