objectumseksualiteit 

Bij fetisjme gaat het vaak om een persoon of de gedachte aan een persoon, bij objectum seksualiteit gaat het puur om het object, het ding.

objectum seksualiteitObjectum seksualiteit (OS) is op het eerste gezicht de meest karakteristieke vorm van fetisjisme. Is bij andere fetisjen vaak nog een persoon of de gedachte aan een persoon aanwezig (denk aan kleding en/of schoeisel, melkspuitende borsten, zweetvoeten, een rokende mond), bij objectum seksualiteit gaat het dus enkel en alleen om het object, het ding. Dat kan variëren van vliegwiel tot drankenautomaat, van gebouw tot motorfiets,.

Puberteit

De term objectum seksualiteit is bedacht door de Zweedse Eija Riitta, een magere, niet mooie maar wel duidelijk hartstochtelijke jonge vrouw. Tijdens haar puberteit ontdekte zij haar liefde voor de guillotine, waarover zij een programma op de televisie zag. Haar vader maakte voor haar een model en zelf bouwde zij er ook verscheidene op schaal, kleintjes en een hele grote. Ze speelt daarmee door een pop met enig ritueel te onthoofden. ’s Avonds gaat een guillotine met haar mee naar bed. Ze kust hem goedenacht en als ze in de stemming is, vingert ze zich met het ding tegen zich aan.
Een andere vertegenwoordiger van OS is Erike Eiffel. Haar naam draagt ze sinds haar huwelijk met de Eiffeltoren. Volkomen serieus kan zij praten over haar liefde en geestelijke verbondenheid met het ding. Nog weer een ander is een zekere Lars Lauman, die op de website van OS schrijft dat objecten net als dieren een ziel bezitten, ook al hebben de meeste mensen moeite met dat idee. Hij beschrijft de verbondenheid van zijn ziel met alle andere zielen en noemt dat liefde.

Fetisjisme objectum seksualiteit

Fetisjisme wordt algemeen gedefinieerd als een duidelijke seksuele voorkeur voor bepaalde objecten, die min of meer onmisbaar worden voor seksuele opwinding, masturbatie en klaarkomen. Omdat fetisjisme door psychiaters als een stoornis wordt gezien (parafilie), ontkennen OS-ers dat hun objectum een fetisj is.

Artikel in andere taal lezen?

Spaans