luierseks 

luierseksMen spreekt ook wel van luier-sm en luierseks. Van allerlei zaken die als fetisj kunnen dienen, is de luier de meest ‘infantiele’. Er zijn mensen die het leuk vinden zich af en toe als een baby te gedragen of behandeld te worden. Net als bij andere seksuele varianten valt dit gedrag bij vrouwen minder op dan bij mannen. Voor vrouwen zijn babygedrag, maandverband of inlegkruisjes heel gewoon.

Onbewuste erotische gevoelens luierseks

Het is niet moeilijk te begrijpen dat de luier een fetisj werd. Hij gaat terug tot de eerste erotische gevoelens die mensen (meestal onbewust) hebben ervaren. Iedereen die wel eens op latere leeftijd een luier heeft moeten dragen wegens incontinentie of na een operatie, kent de prikkelende werking die een luier op het kruis kan hebben. Sommige mannen gaan naar een prostituee die een spel met hen opvoert van moeder (of verzorger) en baby. De moeder is de baas, de baby laat zich verzorgen. De luier wordt aangedaan, de baby plast erin, en wordt verschoond. De handelingen die hierbij horen hebben iets van een kinderspel. De verzorger is ook de meerdere, kan ook streng zijn en een tik uitdelen. Het verzorgen brengt aanrakingen van het geslachtsorgaan met zich mee. Het wassen en droogwrijven, insmeren of poederen van de genitale streek, inclusief de anus, kan seksueel zeer stimulerend zijn. Het feest eindigt met het klaarkomen van de klant, door strelen en wrijven, of masturbatie.

Erkenning en sociaal contact

Bovenstaande beschrijving is de meest concrete vorm van luierseks. Er bestaan groepen mensen (meestal mannen) die de luierseks met andere gelijkgezinden willen delen. Ze komen in hun vrije tijd, bijvoorbeeld eens per maand, bij elkaar, dragen een luier, praten daar met elkaar over, gedragen zich gezamenlijk als baby’s, drinken uit een flesje met een speen, liggen in een babybedje, vervuilen van de luier, verzorgen soms elkaar, waarbij dan ook gestrengheid een rol kan spelen. Over het algemeen gaat het bij deze luierseksontmoetingen om erkenning en sociaal contact. Men wijst de term ‘luierseks’ af, omdat het niet in de eerste plaats om ‘seks’ gaat, maar om ‘jezelf’ mogen zijn, een luier dragen zonder dat anderen daar raar van opkijken. Een gefatsoeneerde, ‘vrouwvriendelijke’ beleving van luierseks dus.

Luierseks heeft ook een link met salirofilie (plas-en-poepseks) en sm.

Zie ook: adult/babydiaper (ab/dl)

Artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans