saliromanie 

saliromanieSaliromanie komt van het Franse woord ‘salir’, dat ‘bevuilen’ of ‘bezoedelen’ betekent. Zich bezoedelen of bevlekken was van oudsher de uitdrukking voor zelfbevrediging en tegelijk voor zondigen.

Vuil en vies

Vuil en vies zijn nog steeds de meest voorkomende negatieve associaties met seksuele activiteit of verlangens van anderen. Ongetwijfeld heeft dit te maken met het uitstoten van sperma door de man als hij het hoogtepunt van seksueel genot bereikt. De geslachtsgemeenschap verbergt als het ware deze uitstoting. Bij zelfbevrediging is het voor de jongen altijd een vraag hoe hij kan voorkomen dat hij vlekken maakt die door anderen gezien kunnen worden. Als jongens en meisjes vrijen en elkaar met de hand bevredigen, is het zeker in het begin voor velen lastig om de zaadlozing een prettige plaats te geven in het geheel van de vrijpartij. Vaak blijft men daarin onhandig of er ontstaat, ook na de geslachtsgemeenschap – waarbij sperma uit de vagina loopt – steeds een onaangenaam gevoel van vies gedaan te hebben, wat goed past bij een zekere gedeprimeerdheid die zich bij velen na het orgasme voordoet.

Lekker lekker

Echter, wat aan de ene kant ‘vies’ is, blijft geassocieerd met de lekkere gevoelens die bij seks optreden. Zo wordt ‘vies doen’ juist iets lekkers. Bij seksuele variaties speelt orale seks, en dus het uitwisselen van lichaamsvocht via de mond, een belangrijke rol. Opnieuw is sperma hier prominent, maar ook zweet, vaginaal lustvocht en speeksel behoren tot de substanties die normaal gesproken niet ‘netjes’ (net betekent schoon) zijn, maar die bij seks juist het genot verhogen. Ook het fluisteren of uitroepen van vieze woorden kan een sterk gevoel van intimiteit en lust opwekken. Veel geliefden doen ook af en toe aan plassen over elkaar, vrijen met hele vieze kleding, het elkaar eerst uitvoerig besmeuren met allerlei eetbare en minder eetbare substanties. Uitwerpselen eten (ook wel coprofagie genoemd) is wel de sterkste vorm van saliromanie. Men hoeft zich hierbij niet altijd grote hoeveelheden voor te stellen. Hevig verliefden kunnen in opperste verrukking gebracht worden door het likken aan de piepkleine stukjes poep die aan de haartjes rond de anus blijven steken wanneer die na de stoelgang wel afgeveegd maar niet gewassen is.

Obsessie

Zoals bij alle varianten, kan het vies doen een ‘obsessie’ worden, die in eenzaamheid wordt beoefend, of waarvoor men de hulp van een prostituee inroept. Het poepen in de open lucht of op de borsten van een vrouw, schijnt samen te gaan met een soort ‘anaal’ orgasme.

Artikel in andere taal lezen?

Engels

Duits

Frans

Spaans